Af Nadia Nikolajeva/Ritzau - 02/07-16 10:00; Opdateret: 02/07-16 10:57

20-årig kvinde død på Roskilde Festival: Her skete det20-årig kvinde død på Roskilde Festival: Her skete det

Kvinde død efter vejrtrækningsproblemer.

Område P, hvor kvinden fik vejrtrækningsproblemer og forsøgt genoplivet. På skadestuen blev hun efterfølgende erklæret død. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Natten til lørdag døde en 20-årig kvinde fra København under årets Roskilde Festival. Det skete efter hun havde vejrtrækningsproblemer, og hendes venner tilkaldte hjælp.

Kvinden sov sammen med en veninde i sit telt, da hun fik vejrtrækningsproblemer. Veninden og andre ydede førstehjælp. Den 20-årige blev dernæst kørt til sygehuset, hvor hun straks kom under behandling, men hendes liv stod ikke til at redde, oplyser politiet.

Kvindens pårørende er nu underrettet, oplyser Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi er i fuld gang med undersøgelser. Der er teknikere på stedet og de sædvanlige vidneafhøringer af blandt andet dem, hun har været i selskab med og sygehuspersonale. Opgaven nu er at få samlet så mange informationer som muligt, før vi kan komme tættere på en konklusion, siger Martin Bjerregaard.

Han oplyser, at dødsfaldet skete i campingområdet tæt på tårn P.

- Det er tårn P hendes kammerater løber hen til for at slå alarm hos samaritterne.

- Politiet modtager meldingen 02:14, at kvinden er i kritisk tilstand og på vej til skadestuen. Lægen på sygehuset må så erklære hende død, siger Martin Bjerregaard.

Roskilde Festival oplyser, at man har taget sig af dem, den unge kvinde var sammen med.

- Det er en dybt tragisk hændelse. Vi har taget os af dem, som pigen var sammen med, og sørget for, at de har fået talt med social workers og psykologer. Der er også social workers på pladsen nu, som man kan tale med, hvis man føler behov, skriver talskvinde for Roskilde Festivals, Christina Bilde, i en mail.

Metroxpress udsendte på stedet fortæller, at der er stille i område. En gruppe piger i lejren står tæt samlet og er kede af det. De står under en hvid pavillon, ved et lille blåt telt. Politiet holder ved siden af med fire mand.

Politiet har givet en af pigerne i lejren et varmetæppe på. En af pigerne står og græder. I området ses folk med grå veste med teksten 'social worker'.

Alle medier har forladt område efter ønske fra den afdødes familie.

Opdatering 10:56: Politi og vagter er nu ved at forlade området.

Seneste nyt fra politiet, der skriver, at det tyder på, der er tale om et enkeltstående tilfælde.Roskilde efter dødsfald: Vi har taget os af dem, pigen var sammen med
Roskilde efter dødsfald: Vi har taget os af dem, pigen var sammen med

Ung kvinde død på Roskilde Festival
Ung kvinde død på Roskilde Festival

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx