Af - 04/07-14 13:03

GRAFIK: 1,8 ton jalapeños bliver skyllet ned med 1 million liter ølGRAFIK: 1,8 ton jalapeños bliver skyllet ned med 1 million liter øl

Der bliver konsumeret enorme mængder mad på Roskilde Festival. Sidste år spiste festivalgæsterne for eksempel seks ton mere ost end hakket, frisk grønt.

Der er langt fra Sundhedsstyrelsens kostpyramide til festivalpladsen i Roskilde. Arrangørerne bag Roskilde Festival har offentliggjort sidste års madtal, og det er ikke småting, der bliver konsumeret.

Således spiste festivalgæsterne sidste år 19 ton ost, hvilket er seks ton mere end mængden af hakket, frisk grønt, der blev indtaget. Faktisk ryger der lige så meget mayonnaise ned i de hårdtprøvede festivalmaver som frisk grønt.

Adr: Her er de 10 klammeste Roskilde-oplevelser
Adr: Her er de 10 klammeste Roskilde-oplevelser

Madtallene afslører også, at festivalgæsterne bestemt ikke er kræsne, når det gælder stærk mad. Især jalapeños ryger ned i stor stil; præcist 1,8 ton af den krydrede, grønne chili blev der sidste år spist på festivalen.

Om det er den stærke mad, der har indflydelse på det enorme ølforbrug, er uvist, men her holder festivalgæsterne sig selvsagt heller ikke tilbage med én million liter øl i løbet af hele festivalen.

Fed mad knækker dine børn på Roskilde
Fed mad knækker dine børn på Roskilde

Den noget usunde kombination af øl, ost og mayonnaise bliver fuldendt af et saltforbrug, som burde kunne holde de danske veje fri for sne under en mindre snestorm.

Festivalgæsterne dryssede således 3,3 ton salt på deres mad sidste år kombineret med 3,8 ton af danskernes yndlingssalte spise, bacon.

Se alle Roskilde Festivalens madtal i grafikken i toppen af artiklen.

LÆS OGSÅ: Roskilde: 29-årig tog kvælertag på teenager

LÆS OGSÅ: Mand lå fastklemt under lastbil ved Roskilde Festival

LÆS OGSÅ: Roskilde-gæster får brug for solcremen

LÆS OGSÅ: Her er Drakes afløser på Roskilde

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx