Af - 27/06-16 09:22; Opdateret: 27/06-16 11:19

Dansk hitduo tackler Roskilde-drengedrøm i aftenDansk hitduo tackler Roskilde-drengedrøm i aften

De har invaderet radioen med singlerne 'Pregnant' og 'Angel Zoo'. Nu venter Phlakes vigtigste spillejob nogensinde.

storybild

Phlake består af Mads Bo (til venstre) og Jonathan Elkær. Hunden er ikke med i gruppen. (Billede: PR)

Der var et eller andet, der føltes helt rigtigt, da produceren Jonathan Elkær og sanger Mads Bo for fem år siden besluttede sig for at eksperimentere i studiet sammen for første gang.

- Vi fandt ud af, det var fedt at arbejde sammen, da vi oplevede, at tiden stod stille, da vi lavede et nummer, fortæller Mads Bo over en kop kaffe i studiet i et stille kvarter på Frederiksberg, hvor det hele skete.

Nummeret var 'New Slow', som trækker en yndig rød tråd til Phlakes nyudgivne album 'Slush Hours'. Titlen henviser til en grundlæggende filosofi for duoen.

- 'Slush Hours' er en modsætning til rush hour (myldretid, red.). Det er et stille og roligt tidsrum, hvor man laver et eller andet, der føles godt. En lomme hvor tiden forsvinder, siger Mads Bo, hvorefter Jonathan Elkær supplerer:

- Titlen kan både forstås musikalsk i forhold til vores udtryk, også på et personligt plan og som et budskab til samfundet om at slappe af med alt det der stress og få noget ro på, siger han.

Og det tyder på, at Phlakes lyd, som de beskriver som rhythm'n'balls har fundet et sultent publikum. Hitsinglerne 'Pregnant' og 'Angel Zoo' har tilsammen rundet 26 millioner afspilninger på Spotify.

Sanger gik på toilettet - kom ud med sit største hit
Sanger gik på toilettet - kom ud med sit største hit

Da der for alvor kom fart på 'Pregnant' i radioen, blev duoen ramt af et kæmpe energiboost, som resulterede i endnu et stort hit.

- Vi fik 'Pregnant' som Ugens Uundgåelige på P3, og samme uge lavede vi 'Angel Zoo'. Der kom noget - noget energi, der skulle ud af kroppen, siger Mads Bo.

- Alle de år, hvor man går og tvivler. Man tænker over, hvordan musikken mon bliver taget imod. Man bekymrer sig, siger Jonathan Elkær, før Mads Bo afslutter:

- Det at man så får den bekræftelse, at det her kan folk lide, den optur og selvtillid, havde vi, da vi lavede 'Angel Zoo'.

Og nu skal sangene ud over rampen i liveudgaver. Efter festivaljobs som Tinderbox og NorthSide indtager Phlake nemlig Roskilde Festivals Rising-scene.

Blikket flakker en smule og mundvigene trækker sig opad, når snakken falder på duoens planer mandag aften.

- Vi går nok og har det lidt specielt inden klokken 23. Og glæder os rigtigt meget. Livemæssigt bliver det nok den største dag i Phlakes historie, siger Mads Bo med forventning i stemmen.

- At stå på Roskilde Festival. Det er en drengedrøm, siger han.

Jonathan Elkær har allerede stået der, da han var med på scenen som keyboardspiller for Klamfyr på Roskilde Festival i 2013.

Men Phlakes vej til velfungerende liveact har budt på stor udvikling og udfordringer.

- Vi har sagt til os selv: Lad os bare kaste os ud i det og tage ja-hatten på. Og vi har prøvet at gå planken ud, hvor der er tekniske problemer og lyden forsvandt, så Mads måtte underholde publikum i flere minutter, fortæller Jonathan Elkær.

Men den oplevelse ville de ikke være foruden. De har nu sammensat et stærkt livehold på scenen med musikere, de beundrer. Og de optimerer løbende deres optrædener, som med vilje ikke byder på opkørte visuelle effekter eller liret fyrværkerishow. Det hele er meget nede på jorden.

- Vi har fra start af besluttet, at der skulle ikke ændres på vores karakter, medmindre det kommer fra os selv. Det skal være helt autentisk og bare komme indefra, siger Jonathan Elkær.

Mads Bo kommer med et konkret eksempel:

- Jeg har et par gamle udtrådte sko på, når vi spiller, så jeg bare er helt i helt i kontakt med det underlag, jeg render rundt på. Jeg har prøvet at spille iført helt nye sko, og det føltes helt forkert, siger han.

Læs om hvordan 'Pregnant' blev skrevet her.

LÆS OGSÅ: Missede du Roskilde Festivals vanvittige åbning? Se den her

LÆS OGSÅ: Se forvandlingen: Før og efter billeder fra åbningen af Roskilde Festival

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx