Af - 05/07-14 12:32; Opdateret: 05/07-14 15:35

Dansk rock-veteran klar til Roskilde-brag: \Dansk rock-veteran klar til Roskilde-brag: "Det bliver mit livs koncert"

Om et par timer peaker Nikolaj Nørlunds musikalske karriere, når han for første gang træder ind på Roskilde Festivalens næststørste scene.

storybild

(Billede: KRABBE LARS)

- Jeg føler mig helt klar. Jeg prøver og prøver, men kan ikke finde noget at brokke mig over. Skal vi sætte os herovre i hjørnet?

Tisse-fotograf på spil
Tisse-fotograf på spil

Det er lørdag formiddag på årets Roskilde Festival. Metroxpress sidder backstage med den danske indie-konge Nikolaj Nørlund, hvis musikalske karriere peaker om få timer, når han - med sit til lejligheden medbragte kæmpeband - indtager festivalens næststørste scene: Arena-teltet.

- Det bliver mit livs koncert. Jeg kommer jo nok aldrig til at stå på Orange scene, så for mig findes der nok ikke nogen større scene i Danmark, smiler han.

Super sødt: Her er vores bedste Roskilde-oplevelser
Super sødt: Her er vores bedste Roskilde-oplevelser

Han burde være fyldt med nerver, men udadtil virker han iskold. Rockstjernebrillerne er placeret S!vas-style, håret sidder tilpas tilbagestrøget, og stemmebåndet glider uden problemer.

- Det er nok også det rigtige tidspunkt. Jeg spillede her første gang i 1992, har siden fået masser af erfaring og føler, at jeg aldrig har været bedre.

Voldstægtsforsøg under Roskilde Festival efterforskes stadig
Voldstægtsforsøg under Roskilde Festival efterforskes stadig

Fordi det er Roskilde. Fordi Nikolaj Nørlund har fået hele to timer til at fyre sin musik af fra scenekanten, har han indkaldt hjælp fra vennerne i musikbranchen.

- Jeg har inviteret folk som Christian Hjelm (Figurines), Pernille Rosendahl, Raske Penge, Niels Skousen, Cecilie Trier og Carl Emil (Ulige Numre) til at spille med på scenen. Men jeg må lige understrege, at det stadig bliver et Nikolaj Nørlund-show. Jeg skal ikke bare fungere som konferencier. Det gider jeg sgu ikke, haha.

Roskilde Festival: Mand begyndte at slå løs på ekskæreste
Roskilde Festival: Mand begyndte at slå løs på ekskæreste

Som optakt til dagens koncert stod Nikolaj Nørlund op klokken seks i morges og spiste en portion bacon og æg. Han remser op:

- Jeg begyndte faktisk mentalt allerede for to dage siden, hvor jeg ikke har tænkt på ret meget andet. Jeg løb fem kilometer i aftes, før jeg skulle i seng, så jeg kunne få en god nats søvn - og så har jeg købt et helt nyt, brunt jakkesæt til koncerten.

Når koncerten er (vel)overstået regner Nikolaj Nørlund med, at der skal holdes stor efterfest backstage. Men han ved ikke, hvor lang tid han holder ud.

- Jeg synes faktisk, det er fysisk anstregende at være her. Man går rundt fra scene til scene i solen. Jeg bliver fuldstændig udmattet. Men jeg vil gerne lige over og se min gode ven Sune Wagner senere, når han spiller på Orange scene med Psyched Up Janis.

Nikolaj Nørlund spiller klokken 13 i Arena-teltet.

Og som han siger til sidst:

- Kom over og se mig hvis du vil overraskes. Mange tror, jeg bare er sådan en stille, introvert person, men jeg lover, der bliver fuld knald på.

Gå ind på MXFESTEN.DK og anmeld roskilde

LÆS OGSÅ: Damon Albarn: Kronprins Frederik er en flink fyr

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx