Annonce
18/02-16 16:07; Opdateret: 13/04-16 09:51

Hvordan gennemfører man sit rygestop?Hvordan gennemfører man sit rygestop?

Et rygestop kræver en vilje ud over det sædvanlige, og der vil være tidspunkter undervejs, hvor du er i fare for at falde i. Få gode råd til at blive røgfri i artiklen.

Bildstrecke im Grossformat »

Skriv dine grunde for et rygestop ned, så du kan hente dem frem, når rygetrangen melder sig.

Du har netop tørret det sidste vinglas af efter en lang aften i selskab med gode venner. I har nydt en god middag, snakket, grinet og haft en dejlig aften. Nu er du træt og rækker automatisk ned i skuffen efter dine cigaretter.

Men din hånd rammer ikke den lille, firkantede pakke, som den plejer. Cigaretterne er væk, og et lys går op for dig. Du har et nytårsforsæt om at stoppe. Du havde glemt det, og nu er trangen overvældende.

Læs om flere råd og hjælp til dit rygestop her

Brug tid på forberedelsen
Det er ellers gået så fint, men nu har du virkelig lyst til at ryge. Du skynder dig at hive den liste frem, du tidligere har lavet. Og som har reddet dig et par gange før,
når du har været tæt på at falde i.

LÆS OGSÅ: Guide: 7 råd til at starte dit rygestop

Hvilken liste, tænker du måske, hvis du ikke selv har dette lille stykke førstehjælp af et papir liggende. For det er en virkelig god idé at bruge noget tid på at forberede dig, før du kaster dig ud i dit rygestop – er du allerede i gang, kan du dog stadig godt nå at lave listen.

Det handler nemlig om at kende dig selv og dine rygevaner, hvis du vil lykkes med dit rygestop – viden er vejen til succes.

LÆS OGSÅ: Sådan planlægger du dig ud af dit rygestop

Få en holdbar plan
Du skal finde ud af, hvornår du ryger, og hvornår du har mest brug for det. Lav så en liste med alle dine rygevaner og overvej, hvilke rygepauser du bedst kan undvære, og hvad du vil gøre, når trangen sætter ind.

På den måde får du en holdbar plan. Sørg samtidig for at indkøbe produkter, der kan hjælpe mod din trang og supplér med app’en 7 Keys to Quit, der guider dig igennem alle stadier af dit rygestop, giver gode råd og støtter dig undervejs. App’en kan være din livline, når rygelysten melder sig, den er tilrettelagt efter dine behov, og er du helt i panik, kan du få råd på app’ens live-chat og call center for rådgivning –
det er hjælp til selvhjælp.

Vidste du, at det aldrig er for sent at stoppe din rygning?
Du er nødt til at have en klokkeklar grund, hvis du ønsker at stoppe med at ryge og holde fast i dit rygestop – og giv ikke op på forhånd. Det er ikke for sent, selv om du har røget i mange år. Skriv dine grunde ned, og lad dem ligge fremme, så du hver dag bliver mindet om, hvorfor du hiver dig selv igennem kampen.

Vidste du, at et rygestop er meget svært at gennemføre uden opbakning og vejledning undervejs?
Hold det derfor ikke for dig selv. Bed om hjælp hos venner og bekendte, der kan støtte dig. Og endnu vigtigere er det, at du bruger de produkter, der er lavet til at hjælpe dig igennem de værste dage og abstinenser. Når først din fysiske trang er væk, vil du nemmere kunne kvitte vanen.

LÆS OGSÅ: 7 simple trin til et succesfuld rygestop

Vidste du, at du skal identificere dine rygevaner for at kunne bryde dem?
Ved et rygestop skal du overveje, hvornår og med hvem, du plejer at ryge. Lav derefter en plan for, hvordan du kan undgå at gøre det, når situationerne opstår. Ryger du normalt med kollegaerne på jobbet, så lad dem vide, at du vil gennemføre dit rygestop og derfor har brug for deres assistance. Deres støtte vil opmuntre dig, og du vil være mindre tilbøjelig til at ryge, når de ved, at du bør lade være.

Læs om Forbrugerinformation for Nicotinell nikotinprodukter her

Hvad tænker du..?
Flere annoncer