Annonce
08/02-16 09:31; Opdateret: 16/08-16 15:40

Sådan skal du starte på dit rygestopSådan skal du starte på dit rygestop

Drømmer du om at kvitte cigaretterne og blive den usunde vane foruden, så må du tage missionen trin for trin.

Bildstrecke im Grossformat »

En kop kaffe i godt selskab er ofte en situation, der fremtvinger en rygetrang. Identificér situationerne, hvor din rygetrang opstår og forbered dig på dem, så du kan undgå rygetrangen.

Du er i gang med et rygestop. Men det går skidt, og din motivation smuldrer. Det er bestemt ikke unormalt, for et rygestop er svært at klare alene. Det er også alment kendt, at din livsstil spiller en rigtig stor rolle, hvis du vil lykkes med at kvitte cigaretterne – motion, kost og socialt samvær spiller alt sammen ind på din evne til at holde humøret oppe, når du går i gang med de store ændringer i dit liv. Du er ganske enkelt nødt til at danne en god base for dit rygestop. Så vil det gå lidt lettere.

Læs mere om 7 Keys to Quit her

Tag det skridt for skridt
Men hvor tager du fat, og hvordan gør du dig klar? Et oplagt sted at starte er med den gratis app: ’7 Keys to Quit’. Her vil en personlig plan regulere din adfærd og bringe dig tættere på målet.

Først og fremmest skal du finde frem til, hvorfor du vil stoppe med at ryge. Din motivation danner et godt grundlag. Viden om dig selv, og hvad, der kan hæmme dig undervejs, er også vigtig. Du kan med fordel få sparket rygestoppet godt i gang ved at købe produkter, der kan hjælpe dig med at styre din fysiske trang her i starten.

LÆS OGSÅ: 7 simple trin til et succesfuldt rygestop

Nu er du godt på vej, men du er stadig nødt til at dykke dybere ned og finde ud af, hvordan du vil håndtere de situationer, hvor du plejer at ryge. Undervejs skal du huske at belønne dig selv. Du kan for eksempel oprette en ’i stedet for at ryge’- konto, hvor du sætter de penge, du sparer på cigaretter ind, så der er råd til en omgang forkælelse undervejs i dit rygestop. Belønninger øger nemlig motivationen.

Læs omkring flere gode råd her

Du kommer også nemmere igennem det hele med støtte fra dine omgivelser. Så fortæl til folk omkring dig, at du har tænkt dig at kvitte smøgerne. De vil helt sikkert bakke dig op. Måske kender du endda én, der allerede ER stoppet, og som derfor kan fungere som en mentor for dig i dit forløb og hjælpe dig, når kriserne er allerstørst.

Et rygestop er altså ikke et endagsprojekt, men du kommer langt med hjælp og de rette redskaber.

LÆS OGSÅ: Sådan får du succes med dit rygestop

Læs om Forbrugerinformation for Nicotinell nikotinprodukter her

Hvad tænker du..?
Flere annoncer