Annonce
04/03-18 10:04; Opdateret: 12/03-18 14:20

Rygestop: Her er de fem personer, du skal tale medRygestop: Her er de fem personer, du skal tale med

Hvis du kun skal stå til ansvar for dig selv, kan det være svært at gennemføre et rygestop. Fortæl derfor alle, du kender, om dine planer for et røgfrit liv, så de ikke frister dig til at falde tilbage i rygerfælden.

storybild

Det er åbentlyst, at du skal inddrage dine nærmeste som kæreste, familie og venner i dit rygestop, men der er også flere, der er vigtige. Læs artiklen, og find ud af mere. Arkivfoto: Scanpix

Det kan godt være, du tænker, at det er en smart idé ikke at afsløre, at du kaster dig ud i et rygestop, fordi det måske går i vasken. Men netop derfor bør du fortælle vidt og bredt om dine planer for et røgfrit liv. Jo mere der tales om dit rygestop – jo mere føler du dig nemlig forpligtet til rent faktisk at gennemføre det.

Først skal du dog overbevise dig selv om, at du er på rette kurs. Husk på alle de sundhedsmæssige fordele, du høster, når du smider cigaretterne, og tænk på, hvor mange penge du sparer, som kan bruges på en langt sjovere måde. Hold hele tiden fast i, at du gør det for dig selv, og at det ikke er for at straffe dig selv – selv om det til tider kan føles hårdt.

Få hjælp til at stoppe med at ryge her

Rygekammeraterne

Dine medrygere, hvad end det er på jobbet, til træning eller et helt andet sted, er måske dine største trusler, når det kommer til dit rygestop. For de kan måske ikke helt forstå, at du nu er på vej i en anden retning, som ikke omfatter de daglige cigaretter. Gør dem det klart, at du ikke skal ryge, og sig nej, hvis de spørger, om ikke du i det mindste vil med udenfor. Sandsynligheden for at du bliver fristet er nemlig stor – hvis du klarer den, er der stor chance for, at dine rygekammerater også bliver motiveret til at stoppe.

Familien

Dine familiemedlemmer er sikkert dem, du føler dig mest forpligtet overfor, og derfor er det også en fordel, at du fortæller både din partner og dine børn om dine rygestopplaner. Hvis familien kan se frem til et røgfrit miljø både inde og ude, lige som din partner kan se frem til at kysse en ikke-ryger, føler du dig i højere grad forpligtet til at blive røgfri, så du ikke kommer til at skuffe dem, du holder allermest af. For at føle dig endnu mere forpligtet, kan du eventuelt love familien en ferie eller lignende for de penge, du sparer på cigaretter – så er der vist ingen vej tilbage.

Vennerne

Vennerne, uanset om de ryger eller ej, kan have meget stor indflydelse på din gøren og laden. Også når det kommer til rygning. Måske har du brug for at holde dig fra steder og begivenheder, hvor der ryges, i et stykke tid – og måske har du brug for at gøre andre ting i en periode. Fortæl derfor vennerne, at du måske er mindre festlig end normalt, men at du gerne vil foretage dig noget andet, som holder fokus fra cigaretterne. Invitér dem f.eks. med til en gang træning eller en gåtur i skoven, så dit rygestop ikke bliver asocialt. Således får dine venner også gjort op med gamle indgroede vaner.

Venner er en stor del af ens liv, så derfor er de vigtig at fortælle om dit rygestop. Arkivfoto: Scanpix

Kollegerne

Du bruger en stor del af dit liv med dine kolleger, og derfor skal de selvfølgelig også indvies i dit nye liv. Det er måske ikke unormalt, at I diskuterer arbejde over en cigaret, og det er måske også meget naturligt, at I efter frokosten går udenfor og ryger. Gør klart, at du gør noget andet, men at du selvfølgelig gerne tager en røgfri pause sammen med dem.

Cigaretsælgeren

En sidste person, du nok ikke forventer, du skal gøre opmærksom på dit liv som ikke-ryger, er vedkommende, du køber dine cigaretter af – hvis du da er fast kunde i en kiosk eller det, der ligner. Er din faste cigaretsælger klar over, at du er stoppet, vil det nemlig være yderst pinligt at vende tilbage og bede om en pakke cigaretter efter en periode som røgfri.

Læs forbrugerinformation for Nicotinell nikotinprodukter herFlere annoncer