Annonce
05/02-17 12:07; Opdateret: 10/10-17 14:28

Liste: 5 råd til at holde dit rygestopListe: 5 råd til at holde dit rygestop

SUNDHED. Hvert år lover mange danskere dem selv at stoppe med at ryge til nytår, men det er langt de færreste, der gennemfører. Så hvordan undgår du, at dit nytårsforsæt ryger i vasken?

storybild

Læg en plan

Noget af det, mange eksperter peger på som nøgle til et succesfuldt rygestop, er ikke at gå uforberedt ind til det. Med andre ord skal man have gjort sig nogle tanker om, hvordan man har tænkt sig at starte sit rygestop.

Derfor kan man komme langt ved at have givet sig selv tid til at forberede sig på nytårsforsættet, så det ikke blot er en impulsiv beslutning nytårsaften, der fører til rygestoppet.

Få flere råd til dit rygestop her

Visse individer har måske succes med en ’kold tyrker’, men forskning viser, at folk, der benytter sig af en omfattende tilgang til rygestoppet, har 10 gange højere sandsynlighed for at lykkes, end folk, der bare prøver at stoppe selv," siger Donna Richardson, der blandt andet er klinisk koordinator på Cancer Institute of New Jersey på Rutgers University.

Involver dine nærmeste

I planen for at stoppe med at ryge er et oplagt punkt, som flere eksperter nævner, at man bør fortælle sine nærmeste om rygestoppet.

På denne måde kan du nemlig søge støtte og hjælp hos dem, når det føles svært ikke at give efter for rygetrangen. Sørg for at fortælle dem, hvorfor du stopper, og hvad de kan gøre for at hjælpe dig.

Find ud af, hvorfor du gør det

Inden du kan forklare, hvorfor du lægger cigaretterne fra dig, kræver det, at du rent faktisk har gjort dig nogle tanker om det.

Er det af sundhedsmæssige årsager, økonomiske overvejelser eller af hensyn til folk omkring dig? Det kan godt hjælpe at lave en fysisk liste med årsager til, at man stopper, så man altid kan finde den frem og se den igennem.

Brug hjælpemidler

Det kan være en ualmindeligt svær opgave at lægge trangen til nikotin helt på hylden. Heldigvis findes der flere forskellige produkter, der kan fungere som nikotinsubstitutter.

Og ifølge Michael C. Fiore, der er leder af Center for Tobacco Research and Intervention ved University of Wisconsin, vil det altid være sundere at vælge disse alternativer frem for cigaretter. Det har han sagt til WebMD, som er det amerikanske pendant til den danske sundhedshjemmeside sundhed.dk.

Gennem nikotinprodukterne får man nemlig kun nikotin ind i kroppen, mens cigaretter kommer med tusindvis af forskellige stoffer, herunder flere kræftfremkaldende.

Giv ikke op

Det kan godt ske, at dit nytårsforsæt ikke holder, men derfor skal du ikke give op på at stoppe med at ryge. Flere undersøgelser har nemlig peget på, at det sagtens kan tage flere forsøg på at lægge cigaretterne helt, før man lykkes med at blive røgfri.

Læs om Forbrugerinformation for Nicotinell nikotinprodukter herFlere annoncer