Annonce
05/09-16 10:49

Sådan undgår du at ryge din næste cigaretSådan undgår du at ryge din næste cigaret

Tilbagefald er desværre velkendte i forbindelse med rygestop, men du kan hjælpe dig selv på vej ved at kigge grundigt på dine rygevaner og lave en god plan for dig selv.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvornår ryger du? Hvem ryger du med? På hvilke tidspunkter har du mest lyst til at ryge? Skriv alle de spørgsmål ned om dine rygevaner, som du kan komme i tanke om. Vær derefter ærlig og svar udførligt på dem alle.

Læs, hvordan du kan undgå svære situationer

Når du har gjort det, vil du kunne se et tydeligt mønster. Du ryger måske altid mest om morgenen, på arbejdet, eller når du hygger med vennerne. Den viden om dine rygevaner skal ikke alene gøre det klart for dig, hvor meget du ryger, den skal også hjælpe dig til et permanent stop.

Hvordan det? Jo, når du har en grundlæggende idé om, hvornår du ryger mest og med hvem, kan du se, hvornår du skal sætte ekstra ind over for dig selv under dit rygestop. Ryger du for eksempel om morgenen, er det naturligvis her, du skal være ekstra opmærksom på ikke at falde i.

LÆS OGSÅ: Guide: 7 råd til at starte dit rygestop

Undgå de svære øjeblikke
Ryger du normalt i sociale sammenhænge, så planlæg dig ud af det, og forsøg, om I kan finde på nye ting at lave sammen, og fortæl de folk omkring dig, at du brændende ønsker at stoppe, så de kan hjælpe dig på vej.

Det er klart, at du ikke kan undgå alle svære situationer, og når de opstår, skal du – som en del af planen – derfor på forhånd have gennemtænkt, hvad du vil gøre. Vil du i stedet drikke et stort glas vand, slå græs, sludre i telefon eller gå en lille tur, indtil rygetrangen er væk?

Der er meget, du kan gøre for at distrahere dig selv. Og vil du vide mere, er app’en 7 Keys to Quit et godt udgangspunkt for dit rygestop – her bliver du hjulpet i gang og kan få reguleret dine vaner.

LÆS OGSÅ: Hvordan gennemfører man et rygestop?

Læs om Forbrugerinformation for Nicotinell nikotinprodukter her

Hvad tænker du..?
Flere annoncer