Annonce
12/03-18 09:35; Opdateret: 12/03-18 14:20

Disse alvorlige bivirkninger har rygning på dit dating- og sexlivDisse alvorlige bivirkninger har rygning på dit dating- og sexliv

Vi ved alle sammen, at rygning er usundt for helbredet, men hvad betyder det egentlig for dine chancer i en romantisk sammenhæng?

storybild

Det er ikke kun fysisk rygning kan påvirke dig. Læs artiklen og se, hvilke andre måder rygning kan have indflydelse på dit liv.

Tiltrækningskraft
Selv om vi har forskellige præferencer, er der visse karaktertræk, der er i højere kurs end andre på datingscenen. Og ser man på en undersøgelse foretaget af datingsitet Partnermedniveau.dk, er der noget, der kan tyde på, at rygning ikke ligefrem øger tiltrækningskraften.

I hvert fald siger 61 procent af deres medlemmer i en undersøgelse, at de ikke vil date en ryger. Når de bliver bedt om at vælge passende tillægsord til rygere, er det mest hyppige ord ’usunde’ og det næstmest hyppige ord er ’uhygiejniske’.

Få hjælp til at stoppe med at ryge her

Disse resultater bakkes blandt andet op af en amerikansk undersøgelse fra Match.com og Pfizer, hvori 89 procent af de adspurgte siger, at de vil foretrække at date en person, der ikke ryger. Desuden siger 51 procent, at rygepauser på første date er uacceptable.

Sex

»Rygning har en direkte negativ effekt på enhver mands seksualitet.«

Sådan siger Panayiotis M. Zavos, der er professor i reproduktiv fysiologi og andrologi ved University of Kentucky i Lexington, til WebMD, som er det amerikanske pendant til den danske sundhedshjemmeside sundhed.dk.

Han og andre forskere har påvist, at mandlige rygere både har mindre lyst til sex samt opnår mindre tilfredsstillelse end ikke-rygere, og det gælder også mænd i 20-30-års alderen. En af årsagerne til denne bivirkning ved rygning kan faktisk findes i noget rent fysiologisk, mener den amerikanske urolog og medforfatter til bogen ’The Sexual Male’, Richard Milsten:


»Rygning beskadiger den glatte muskulatur inde i penis, hvilket forstyrrer den erektile funktion.«

Forskning har desuden tydet på, at rygning ikke kun går ud over sexlivet hos mænd. Kvinders følelse omkring kønsorganerne kan nemlig også blive nedsat af rygning, lyder det fra forskerne på Columbia University, der står bag siden ’Go Ask Alice’, hvor man kan få svar på sundhedsrelaterede spørgsmål.

LÆS OGSÅ: Test: Er disse fire myter om rygestop sande?

LÆS OGSÅ: Her er de 5 mest stillede spørgsmål ved rygestop

LÆS OGSÅ: Sådan holder du din vægt under rygestoppet

LÆS OGSÅ: Sådan reagerer din krop efter et rygestop

LÆS OGSÅ: Eksperter: 3 måder rygning påvirker din træning

Læs forbrugerinformation for Nicotinell nikotinprodukter herFlere annoncer