Annonce
09/08-17 08:55; Opdateret: 23/08-17 11:10

Derfor er denne årstid det bedste tidspunkt til et rygestopDerfor er denne årstid det bedste tidspunkt til et rygestop

Der sker ikke så meget i løbet af efteråret. Netop derfor er det en gunstig sæson for implementering af gode rutiner – og ikke mindst rygestop.

storybild

Efteråret skulle efter sigende være det bedste tidspunkt at stoppe med at ryge. Læs videre i artiklen og find ud af hvorfor. Arkivfoto Scanpix.

Efter en lang sommer med grillaftener, der ender i en rødvinsrus, picnics på stranden og familieferier til sydlige himmelstrøg, er det tilbage på arbejde. Tilbage til rutinen. Du får støvet fitnesskortet af, køber sundt ind og prioriterer atter nattesøvnen, og du er mentalt klar til at leve fornuftigt igen. Men har du glemt én ting?

I ly for festlighederne
Selv om januar som bekendt er højsæson for rygestop, er der ingen grund til at vente. Sensommeren og det spæde efterår er nemlig en oplagt årstid til at skabe forandringer i livet, for det er her vi kommer tilbage til rutinen efter en lang sommer.

Årstiden ligger lidt i ly af den festlige sommer og de mange julefrokoster, der dukker op sidst på året, og derfor er det oplagt, at du netop nu sætter alle sejl til og bliver røgfri. Når du alligevel er i gang med at rydde op i de usunde vaner, der har hægtet sig på i løbet af sommeren, kan det være lettere at påbegynde et rygestop. Alt bliver vendt på hovedet, og rygestoppet vil ikke være dit eneste fokuspunkt.

Start dit rygestop her og få den hjælp, du har brug for

Kom i gang mens energiniveauet er højt
Efter en sommer under solen er dit energiniveau sandsynligvis højt. Det samme er livsglæden, og det er værd at bygge videre på, da det kan give større overskud til at kaste sig ud i nye rutiner, herunder rygestop. I takt med du stopper med at ryge, er det vigtigt, at du holder fast i de gode og dejlige ting. Gå derfor en tur i skoven, der så småt er ved at ændre karakter, hold dig aktiv og spis sundt, så du føler dig ovenpå.

Føler du dig sund og glad, har du nemlig også større incitament for at passe på din krop, og den positive spiral vil hjælpe dig i processen om at blive røgfri.

Sæt ind før vinteren
Det skønnes at omtrent 300.000 danskere lever med vinterdepression, og hertil oplever adskillige andre danskere, at den mørke tid kan være tyngende.

Energiniveauet falder, vi bliver generelt mere trætte, og en del af os vil som en hel naturlig reaktion også søge flere stimulanser i form af søde sager, alkohol eller cigaretter.

Fordi det stadig er lyst, når du tager af sted på arbejde, og når du får fri, vil du endnu ikke mærke vinterdepressionen eller vintertrætheden, og derfor er de tidlige efterårsmåneder gunstige for et rygestop. Går du i gang nu, vil du sandsynligvis kunne gøre det med et mere lyst og åbent sind, og det spiller en vigtig rolle, hvis du vil have succes med rygestoppet.

Du undgår nok ikke, at det bliver hårdt, men dit høje energiniveau og humør kan virke som en smertestillende pille, der gør kampen lidt lettere.

Forbliv røgfri - få mere information og hjælp her

Læs om Forbrugerinformation for Nicotinell nikotinprodukter herFlere annoncer