Annonce
25/11-16 10:55; Opdateret: 25/11-16 11:18

Sådan får du hurtig internet til hele familienSådan får du hurtig internet til hele familien

I dag bruger stort set alle hjemmets beboere nettet, om de er 2 eller 80 år gamle og mange på samme tid. Så hvordan får du hurtig internet til alle?

storybild

Jo flere familiemedlemmer, der er på nettet på samme tid, desto større krav stiller det til jeres internetforbindelse. Derfor er det vigtigt at have et stabilt bredbånd med høj hastighed.

Når flere personer i en hustand er på nettet samtidig, stiller det krav til internetforbindelsen. Ikke mindst i dag, hvor vi alle streamer, uploader og downloader løs – aktiviteter, der kræver meget af vores opkobling. Derfor leder mange danskere efter en god forbindelse, der kan klare presset.

Den løsning, der kan klare mest data på én gang er fiberbredbånd, også kaldet fibernet.

Fibernet er baseret på optisk fiber, der gør det muligt at sende og modtage data med lysets hastighed.

Læs mere om fiberbredbånd her

Det er lavet til at kunne håndtere uanede mængder data og har sammenlignet med kobberbaserede kabler en langt større kapacitet.

Dertil producerer en fiberløsning et såkaldt symmetrisk signal, der giver samme up- og downloadhastighed.

Hastighed til alle
En af de største fordele ved fibernet er, at dets store kapacitet gør det muligt for hele familien at være online samtidig, uden at det påvirker hastigheden.

Det overlader oveni købet også masser af båndbredde til tv’et, hvis du har opkoblet dette via fiberbredbånd.

Fibernetforbindelsen bliver heller ikke påvirket af andre brugere i området, afstanden til en central, eller om du bor i by eller på landet.

Læs mere om fiberbredbånd her

En rigtig god hastighed ligger omkring 75/75 Mbit/s, og ved denne hastighed kan man sagtens være flere på nettet samtidigt uden ventetid.

Data overføres ved denne kapacitet på et splitsekund, hvilket betyder, at streamingtjenesterne ikke vil stå stille, og lillebrors spil ikke kommer til at hakke.