Annonce
27/11-17 09:32; Opdateret: 19/12-17 14:16

Vildt: Sådan kan du også betale i fremtidenVildt: Sådan kan du også betale i fremtiden

Din bil betaler for benzinen og køleskabet bestiller selv frisk mælk til levering, mens du er i gang med at overføre penge til en ven fra din fingerring, der som tusindvis af andre hverdagsting er koblet til internettet. Fremtidens betalingsmåder bliver kun mere fantasifulde.

storybild

https://www.bt.dk/annonce/ny-teknologi-goer-mobilbetalinger-sikre

Det er bestemt ikke blevet lettere at være manuskriptforfatter på Scifi-film. Indimellem virker det som om, at selv de vildeste fremtidsvisioner bliver overhalet af virkeligheden. Ikke mindst hvad angår udviklingen inden for digitale betalingsformer.

For blot få år siden var begreber som ‘Internet of Thing’, wearables og tokenisering rent volapyk for de fleste af os, men i dag er det ord, som er ved at blive en naturlig del af vores hverdag. Det skyldes blandt andre den verdensomspændende betalingstjeneste Visa, der er verdens største udvikler af betalingsteknologier, og som konstant udvider mulighederne for vores måde at handle på. Kontanter og plastickort er så småt ved at blive et levn fra fortiden, mens mobilens popularitet som betalingsmiddel er i kraftig vækst.

Læs mere om fremtidens betalingsmetoder her

Betal med bilen
Mobilen er dog langt fra nyeste skud på betalingsstammen. ‘Internet of Things’ eller ‘Tingenes Internet’, der handler om at flere af hverdagens genstande via internettet bliver forbundet og kommunikerer med os og hinanden, har sat skub i flere fantasifulde opfindelser. Der findes allerede ure og fingerringe, såkaldte wearables, der er online og udstyret med en chip eller ‘token’, der gør dig i stand til at betale for din cafe latté på en nemmere, hurtigere og samtidig sikker måde.

Med denne nye teknologi, er fremtidens muligheder næsten uanede. Forestil dig, at det bliver muligt, at komme kørende i din nye familiebil, der er online og derfor selv registrerer, hvor nærmeste tank er med de bedste tilbud på kaffe og benzin. Vel ankommet står du ud og tanker, mens bilen selv betaler for det antal liter, den har fået indenbords. Glem alt om at skulle stikke et kreditkort i en automat, taste pinkode og vente på verificering. Ja, i fremtiden er der formentlig slet ingen automat at stikke kortet ind i.

Dette scenarie vil også kunne overføres til supermarkederne, hvor du sammen med andre dinosaurer, der ikke har købt madvarerne på internettet, bevæger dig ind. Efter at havregryn og kattemad er hevet ned fra hylderne, kan du blot gå ud af butikken. Køen eksisterer ikke længere som et tålmodighedskrævende element i din dagligdag. Dine varer betales med en chip, når du går ud af butikken, og beløbet bliver automatisk trukket fra din konto.

Metoden effektiviserer ikke blot indkøbstiden, men gør det også sikkert at handle – for på intet tidspunkt blottes dine kort- eller kontooplysninger. Fremtidens betalingsformer og betalingsmuligheder sparer dig med andre ord for kedelige køer og ofte helt fra betalingsøvelsen, hvor du hver gang skal tage et aktivt valg for at godkende betalingen.

Og mens betalingen klarer sig selv i den digitale verden, kan du jo passende lave ting, der intet har med den digitale verden at gøre.


Undersøgelse: Danske unge er Europamestre i mobil betaling
I følge Visas Digital Payments Study 2017 er danske unge europamestre i at bruge mobilen som betalingsmiddel. Hele 94 pct. af unge danskere i alderen 18–24 år har fundet ud af, at mobilen er fremtidens betalingsmiddel.

Visas Digital Payments Study 2017 er udført i samarbejde med Populus. Undersøgelsen blev gennemført i juni og juli 2017 i 22 europæiske lande: Østrig, Belgien, Bulgarien, Danmark, Finland, Frankrig, Grækenland, Tyskland, Irland, Israel, Italien, Holland, Norge, Polen, Rumænien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Tjekkiet, Tyrkiet og England. Det samlede antal deltagere var 42.308 forbrugere, med 1.000 til 2.000 respondenter pr. land.

Mobilbetaling refererer til, at man personligt, online eller via en app bruger smartphones, tablets eller wearables, når man betaler for et køb.

Casestudier, sammenligninger, statistikker, undersøgelser og anbefalinger stilles til rådighed, ’som de er og forefindes’, og er derfor kun beregnet til orienteringsformål og bør ikke bruges til operationel, marketing-, juridisk, teknisk, skattemæssig, finansiel eller anden rådgivning. Visa Inc. giver ingen garanti for, at oplysningerne i denne undersøgelse er nøjagtige, ligesom de heller ikke påtager sig ansvaret for fejl, der måtte opstå ved brug af disse oplysninger. Oplysningerne heri er ikke beregnet som investerings- eller juridisk rådgivning, og læsere opfordres til at søge råd fra en kompetent fagmand, hvor sådanne råd er påkrævet.