Annonce
13/01-18 08:01; Opdateret: 22/01-18 10:03

Skjult kamera: Så god en pris kan en fireretters Michelinmenu væreSkjult kamera: Så god en pris kan en fireretters Michelinmenu være

Normalt skal man have den store tegnebog med, hvis man vil spise på en af landets Michelinrestauranter. Men ikke hvis råvarerne er købt i Lidl.

Danskerne elsker mad. Og de seneste år er det blevet muligt at spise ude på adskillige restauranter, der har fået tildelt en, to og tre stjerner i den internationalt anerkendte Michelinguide. Faktisk er København den by i Norden, der har flest Michelinrestauranter.

Læs mere om #LidlOverrasker her

I mange tilfælde er det dog en temmelig dyr fornøjelse at besøge restauranterne – ofte skal man slippe flere tusind kr. for at spise en Michelinstjerne-middag.
Men kvalitet behøver faktisk ikke være dyrt. Det viser en overraskelse, som supermarkedskæden Lidl har lavet. På Michelinrestauranten Frederikshøj i Aarhus serverede køkkenet gourmetmad lavet udelukkende af råvarer fra supermarkedet – for en flok gæster. De fik serveret en fireretters menu og en tilhørende vinmenu, som bestod af kvalitetsvine fra Lidl.
Under middagen høstede serveringerne – både mad og drikkevarer – masser af anerkendelse fra gæsterne, der strøede om sig med rosende ord.

Kan det virkelig passe?
Da de fire retter var spist og gæsterne ville betale for middagen, fik de sig noget af en overraskelse. Regningen bestod nemlig af en bon fra Lidl med alle råvarerne på – og et slutbeløb på bare 127,06 kr. pr. person for maden og 269 kr. for vinmenuen.
»Det kan da ikke passe!« lød det fra en kvindelig gæst.
»Det forstår jeg ikke. Hvorfor er det så billigt?« spurgte en mand.
Gæsterne havde bl.a. drukket en Chardonnay, som i supermarkedet kun koster 69,50 kr., hvilket slet ikke gav mening for flere af dem.

»What?« spurgte en kvinde måbende. Og fra en af mændene lød det: »Der er da et eller andet fuldstændig galt!«

Men på trods af de vantro reaktioner var den god nok: Det udsøgte måltid havde kun kostet lidt over en 100-kroneseddel pr. mand i råvarer.
Det er ikke et beløb, man normalt kommer langt med på en af landets i alt 24 Michelinrestauranter. Men har du evner i køkkenet, behøver det ikke være dyrt at spise et veltilberedt kvalitetsmåltid lavet af udsøgte råvarer. Som en af kvinderne konkluderede efter overraskelsen:

»Helt ærligt. Jeg skal til at handle lidt mere i Lidl.«

#LidlOverrasker

Hvad tænker du..?