Annonce
08/08-16 11:41; Opdateret: 28/09-16 10:01

4 alternative festivaler, du skal opleve4 alternative festivaler, du skal opleve

Det er ikke kun i Roskilde, Skanderborg og Odense, der afholdes festivaler. Der findes en lang række mindre festivaler i landet, som kan tilbyde en masse unikke oplevelser. Og med Arriva Ung kan du tilmed spare op til 50% på billetten – uanset hvor i landet du skal rejse til og fra.

storybild

Kender du Alive Festival, Summer Sound eller Tønder Festival? Ikke? Så læs videre og find ud af, hvad du er gået glip af.

Nord, syd, øst eller vest. Lige meget, hvor i Danmark man rejser hen, er der en festival, der kan stille ens hungrende musikhjerte. Nogle festivaler er måske mindre etablerede og mindre kendt, men de kendetegnes alle ved, at de har fundet en lidt anderledes vinkel på genren, og at de ligger i umiddelbar nærhed af offentlig transport. Dette gør dem til meget unikke festivaler, der bestemt er et besøg værd.

Se, hvordan du sparer op til 50% på turen her

Selvom disse festivaler ligger spredt i hele landet, kan du blive transporteret nærmest ”helt til hovedindgangen” med Arriva. Og med deres tilbud til unge, kan du endda spare op til 50 procent på turen, så der også er råd til flere musikoplevelser i sensommeren.

Skvulpende økoøl med Benal ved Vesterhavet
Ud af alle landets festivaler ligger Alive Festival måske længst væk. I det vilde vesten, som festivalen kalder det, i Thy på Nordjyllands vindomsuste vestkyst. Men frygt ej. Togene går dertil fra alle dele af landet, og når du først er ankommet, står den blandt andre på Minds of 99, Kenton Slash Demon, Benal og Blaue Blume og så selvfølgelig økologiske Thy-øl i spandevis. Festivalen har fået stort ros for at implementere lokalmiljøet og har formået at skabe unikke rammer om musikken, hvor fællesskabet om musikken står helt i centrum.

Kan det blive bedre? Næppe.

Hvor og hvornår?
Alive Festival
11.-13. august
Plantagevej 18, Thisted

På grønsværen med Emil Stabil
Der er måske ikke så mange, der kender denne festival, men ikke desto mindre er den et besøg værd. På nogle grønne boldbaner i Holstebro underholder endagsfestivalen Summer Sound igen i år folk og fæ med musik, street art, beachvolley og en masse andet. Crowd pleasers som Julias Moon, Emil Stabil og Jeppe Loftager spiller op, og fra nord til syd kører Arrivas tog direkte til Holstebro Station. Så, er det ikke bare om at komme afsted?

Hvor og hvornår?
Summer.Sound
20.-21. august
Herningvej 74, 7500 Holstebro

Kom sikkert ud til festivalerne og hjem igen - læs mere her

Med Big Daddy Wilson til grænselandet
Entertaineren Niels Hausgaard har sagt om Tønder Festival, at det er den bedst blandede festival “kønsmæssigt, aldersmæssigt og socialt”. Og musikken? Det er den slags, som al musik i verden står på skuldrene af. I år spiller da også blues-, jazz- og folknavne som A. J. Croce, Anderson East og Big Daddy Wilson. Og jo, Tønder er så godt som i Tyskland, men heldigvis går togene flere gange i timen mod grænsen. Auf Wiedersehen!

Hvor og hvornår?
Tønder Festival
25.-28. august
Papegøjevej 4, 6270 Tønder

Tønder Festival er kendt som folkemusikkens festival, men der er efterhånden også kommet for enhver smag. Festivalen er f.eks. blevet gæstet af både Lukas Graham og Mads Langer.

#Squadgoals med Gilli og Kesi i Viborg
Det skifter fra år til år, hvem der er de ‘seje drenge’. I år er det Kesi, Gilli og Lord Siva. (Ligesom det også var det sidste år; nye seje drenge, hvor bliver I af?). Treenigheden tørner sammen til en koncert så vild, at den i den grad fortjener sin plads i en festival-guide, selvom det kun varer en enkelt aften. Det er i Tinghallen i Viborg, det går ned, og den kan nås på kun fem minutter fra banegårdspladsen. Så inviter dine sjakaler med ud og gennemsved de lakkede Moncler-jakker.

Hvor og hvornår?
Kesi // Gilli // Lord Siva
9. september
Tingvej 2, 8800 Viborg

LÆS OGSÅ: To festivaler vest for storebælt, du måske ikke kender

LÆS OGSÅ: Disse festivaler i sensommeren må du ikke misse

Flere annoncer