Annonce
01/11-17 08:00; Opdateret: 14/11-17 11:28

7 indretningstip: Sådan indretter du en lille bolig7 indretningstip: Sådan indretter du en lille bolig

Studieboliger er ofte alt for små, men med enkle og effektive genveje, som udnytter pladsen optimalt, kan du få plads som på en herregård på dine 15 kvm.

storybild

Når man skal gøre bedst brug af den plads, man har i en studebolig, kan et godt råd være at købe møbler, som kan bruges til flere ting. Det kunne f.eks. være en sovesofa med opbevaringsrum. Foto: Scanpix

Studiestart er lig med flytterod, og selvom de fleste er flyttet, så kan det stadig være, at du ikke er kommet helt på plads endnu. Hvad enten du skal dele lejlighed med andre, flytte ind på et kollegie eller er en af de heldige, der har fået din egen lille lejlighed, må du gå på kompromis: For der er aldrig plads nok til alle dine ting.

Men der er ingen grund til at gå sur i det, når flyttekasserne når dig til langt op over begge ører. For med en række smarte indretningsvalg kan du få plads til det hele på den halve plads – og uden du føler, du bor i en tændstikæske. Læs med her for at få bedst mulig udnyttelse af dine få kvadratmeter.

Få mere plads i boligen med Pelicanselfstorage.dk.

Multifunktioner

Find møbler, som har flere funktioner. Det er bl.a. muligt at finde sofaborde, som i en håndevending kan laves om til et spisebord, eller en kiste, der kan bruges som sofabord og tilopbevaring. Sammen med klap-sammen-stole er det muligt at have et helt spisebord på 'standby', til når det skal bruges. En anden mulighed er en vægseng, som kan foldes væk og fungere som reol om dagen.

via GIPHY

Udnyt højden

Hvis du ikke nænner at skille dig af med dine mange bøger og nips, kan løsningen være at købe eller lave en reol, som fylder hele væggens højde. I den kan du også indsætte kasser, som du kan smide småting i, så de ikke ligger fremme og roder. Hvis der er ekstra højt til loftet, kan du også begive dig ud i at bygge en hems, så du kan bruge pladsen under hemsen til kontor.

Udnyt rummet ved at bruge hele højden af et værelse. Foto: Scanpix

Rumdeler

Der er flere fordele ved en rumdeler. Du får mulighed for at lave et rum i rummet og samtidig kan du få en rumdeler, hvor der er plads til opbevaring. Det virker også knap så forstyrrende at træde ind i et lokale, hvor der både er kontor, spisebord og køkken, når rumdeleren gør sit arbejde.

Udnyt de små hjørner

I mange gamle værelser er der små, underlige rum, hvor der tidligere har været rør eller en radiator i placeret. Selv om de ser ubrugelige ud, er det ikke tilfældet. Udnyt enhver kvadratcentimeter, for rummene vil altid kunne bruges til opbevaring.

Få et stort spejl

Et spejl giver dig ikke mere plads i din bolig, men med den rette placering skaber spejlet et optisk bedrag, så lejligheden ser større og dybere ud i stedet for at virke lille og forkrampet.

Lad der være lys

Det er vigtigt, at din lejlighed er indbydende og luftig at være i. Det bliver meget lettere med lys, så undgå store, tunge gardiner og tykke gulvtæpper og lad i stedet gulvet være nøgent og lyst. Hvis du har mange møbler, som står for tæt, bliver du hurtigt træt af din bolig. Sørg for, at der er plads om møblerne, så man ikke skal kante sig rundt i lokalet.

Opbevaring

Nogle gange er det bare umuligt at finde plads til alt det, man ellers havde drømt om, selv om man har været igennem alle mulige krumspring for at få plads til det hele. Heldigvis findes der gode opbevaringsmuligheder hos firmaer som Pelican, der holder på de ting, man ikke vil af med, eller som man ved, man får brug for på et senere tidspunkt.

Få mere plads i boligen med Pelicanselfstorage.dk.

Flere annoncer