Annonce
09/10-17 14:42; Opdateret: 19/10-17 12:58

Denne nye indretningstrend hitter stort i DanmarkDenne nye indretningstrend hitter stort i Danmark

Smid endelig ikke de gamle møbler ud – med upcycling kan de ganske nemt og billigt blive omdannet til unikke og personlige møbler.

storybild

Upcycling er en trend, der hitter i Danmark for tiden. Så i stedet for at smide dine gamle møbler ud, så gem dem og byg noget nyt. Foto: Scanpix

Måske skal du flytte og har en trang til at smide alle dine gamle møbler ud. Eller måske er du bare træt af at se på den gamle kommode og de samme spisestuestole, som du har haft i over 10 år.

Men tøv lige en kende, inden du smider møblerne på lossepladsen, for du kan nemt give de gamle møbler en helt ny funktion. Et gammelt, kedeligt stuebord kan f.eks. få helt nyt liv, ved at du sætter en flot vintagekuffert på toppen – måske har du endda den gamle kuffert i gemmerne også. Gamle kommoder få en helt anden stil med lidt maling og nye greb.

I stedet for at smide dine gamle møbler ud kan du få dem opbevaret - læs mere her

Upcycling og flere farver i hjemmet
I starten af 00erne dikterede moden inden for indretning, at alt skulle være hvidt i hvidt, måske kombineret med et stænk af sorte møbler. Men her i 2017 skal vi have flere farver og mere personlighed ind i hjemmet. Her kommer genbrug ind i billedet:

Genbrug af gamle møbler kaldes også for upcycling, og det bliver mere og mere populært. En stol lavet af lækkert træ skal ikke smides ud. Den pilles fra hinanden, og så har man pludselig materialer af virkelig høj kvalitet til nye projekter. Med upcycling får du nye møbler til hjemmet, samtidig med at du passer godt på jordklodens sparsomme ressourcer.

Selvom dit hjem måske er fyldt med sorte og hvide møbler, så behøver du altså ikke bruge en formue på nye. Find et farverigt tapet lige i din smag, og beklæd det sorte sofabord med det. Eller print familiefotos ud, og dekorer skabslågerne indvendigt og udvendigt med fotos, der betyder noget for dig. Det vil give dig energi hver dag, når du åbner lågen og ser de smilende ansigter.

via GIPHY

Gem til fremtidens gør det selv-projekter
En god grund til at gemme på dine møbler er, at du jo ikke kan vide, hvad fremtiden bringer. Måske bliver der familieforøgelse, eller måske skal du indrette et hjemmekontor. Kommoder og skabe kan nemt blive lavet om til børnemøbler. Det gamle spisebord kan få en ny plade på og bruges som skrivebord.

Selvom du måske ikke har tid til gør det selv-projekter lige nu, er det måske lige præcis det, du har brug for at gå og sysle med på terrassen eller i gården næste sommer. Mange af os sidder på kontor hver dag, og så kan et hyggeligt projekt, hvor man skal bruge hænderne, være en rigtig god fritidsbeskæftigelse. Et møbelprojekt behøver heller ikke kræve de helt store håndværkerevner. Du kommer langt med basisværktøj og ikke mindst pensel og maling.

Et eksempel blandt mange kan være den gamle, fine træstige, som du har stående. Den har du ikke meget brug for i din lille lejlighed, når først lamper og reoler er sat op. Men derfor behøver den ikke ende på loftet, hvor der alligevel ikke er mere plads. Med nogle kroge, en hammer og fem minutter til overs kan du hænge stigen op på væggen og bruge den som en rustik og pyntende bogreol i miniudgave. Alternativt kan du købe nogle træhylder, du kan lægge ud over trinene, så du får en reol, der både er rummelig og smuk.

Så gem dine gamle møbler, og kast dig ud i upcycling – det giver god energi til dig selv, og du passer samtidig godt på miljøet. Du kan gemme dine møbler ved Pelican Self Storage, hvis du har brug for mere plads: Pelicanselfstorage.dk.

Flere annoncer