Annonce
24/08-16 10:43; Opdateret: 22/09-16 15:05

Mad, musik og festuge: Tre events til din sensommerMad, musik og festuge: Tre events til din sensommer

Er du til god mad og lækker musik? Så er disse 3 events lige noget for dig, og med Arriva Ung kan du, der er mellem 16 og 25 år eller på SU, spare op til 50 procent på turen

storybild

Tag til Food Festival i Aarhus og smag på alverdens lækker mad.

Udover de mange danske festivaler, der allerede er afholdt, har du stadig mange i vente. Sensommeren byder bl.a. på Smukfest, der har store internationale navne på plakaten, eller man kan tage til Food Festival på Tangkroen, hvor der bliver præsenteret alt inden for mad, så enhver foodies hjerte bliver glad. Derudover kan man også besøge Aarhus Festuge, der udover musik byder på en masse oplevelser for store og små.

Undgå lange køer på motorvejen ved at tage toget - spar op til 50% lige nu

I stedet for at tage bilen til disse sommeroplevelser, er toget et virkelig godt alternativ. Begge festivaler ligger i gåafstand fra stationen og du kan derved nyde den smukke tur gennem skoven til Smukfest eller langs vandet til Food Festival på Tangkrogen i Aarhus.

Med Arriva Ung kan du tilmed spare halvdelen af billetprisen, uanset hvor du kommer fra, og derved have lidt ekstra til festivalbilletten eller alt den dejlige mad og drikke de to festivaler tilbyder.

Under løvtræernes skygge med Rihanna
For rigtig mange midtjyder er Smukfest en sommerlig selvfølge som en frisk dukkert i Aarhusbugten. Og med navne som Rihanna, Mellemfingamuzik, Kygo og Sting er repertoiret som altid ligeså bredt, som det er godt.

Fra eksempelvis Skjern eller Esbjerg tager det knap to timer i tog, fra Aarhus kun lige under en halv time, men så står du også side om side med de bøgetræer, der i 37 år har ageret tag over en af landets største festivaler.

Hvor og hvornår?
Smukfest
3.-7. august
Birkevej 20, 8660 Skanderborg

Se, hvordan du får din transport til festivalerne til halv pris - læs mere her

Gå til fadet på Tangkrogen i Aarhus
Gourmetdyr, økofrelst eller bare sulten? Food Festival vil stille din sult. Her mødes folket med nordiske avlere, producenter og kokke for at tale om den slags mad, vi alle sammen elsker højst: Den gode mad.

Udover umådelig meget og lækker mad, er der også flere oplevelser, man kan fordrive tiden med. Du kan f.eks. komme på en naturvandring, der tager dig gennem forskellige naturområder, hvor man lærer at kigge efter spiselige planter, rødder og svampe. Eller man kan komme på en guidet sejltur i Aarhusbugten, hor man prøver at smage alt fra havet.

Fra banegården i Aarhus tager det godt et kvarter i bus ud til Tangkrogen, hvor festivalen som altid bliver holdt. Og ingen dømmer dig, hvis du kun er kommet for de mange gratis smagsprøver.

Hvor og hvornår?
Food Festival
2.-4. september
Marselisborg Havnevej 2, 8000 Aarhus

Her er et billede fra eventen ’Smells Like Teens’ fra Aarhus Festuge, hvor unge i alderen 13-17 år kan gå til alkoholfrie koncerter og shows og opleve nogle af tidens populære musikere og komikere.

I Aarhus med bysbarnet Karl William
Temaet for årets festuge i Aarhus er ‘upside down’. Hvad det mere præcist dækker over, må man tage til Aarhus for at finde ud af, men det er noget med at vende ting og begreber lidt på hovedet. Men man kunne besøge den internationale natcabaret: The Golden Age of Cabaret eller besøge de forskellige kunstudstillinger, der på forskelligvis tager emnet ‘upside down’ op.

Men man kan også sagtens tage til festugen og opleve de mange kunstere, der spiller. I år er Den Sorte Skole, Karl William, Veronica Maggio, Mogwai og meget andet. Kor, eksempelvis. Er man derfor fristet til at flytte til den jyske metropol for et par dage, er det bare at pakke rygsæk og rullekuffert, bestille en (billig) billet og hoppe på toget på den nærmeste Arriva station.

Hvor og hvornår?
Aarhus Festuge
26. august – 4. september
Aarhus Midtby

LÆS OGSÅ: To festivaler vest for storebælt, du måske ikke kender

LÆS OGSÅ: Fire alternative festivaler, du skal opleve

Flere annoncer