Annonce
08/11-17 08:00; Opdateret: 24/11-17 09:51

Derfor bruger danskerne julekalendre til at tælle ned til juleaftenDerfor bruger danskerne julekalendre til at tælle ned til juleaften

Julen handler om at hygge sig, forkælelse og dem man holder af. Og hvorfor ikke gøre det med en lækker mundfuld lakrids eller luksus chokolade hver dag? Hør historien om de hyggelige julekalendere her.

storybild

Foto: Scanpix

December er så lang for dem, der ikke kan vente på den store aften. Den store nedtælling er lidt hyggeligere for både børn og voksne, når der er små gaver og lækre overraskelser involveret. Og så gør det bestemt ikke noget, at de traditionelle pap- og chokoladekalendere har udviklet sig til nogle mere luksuriøse udgaver. Når lågen åbnes, og der gemmer sig de lækreste små sager, er det derfor næsten som at få en lille julegave hver dag! Men hvor kommer den geniale idé egentlig fra?


Læs mere om julen og få inspiration her

En gammel tradition
Julekalenderen er langt fra en ny opfindelse. Faktisk stammer den første julekalender fra omkring 1850. Her blev en tysk husmor så træt af, at hun hele tiden skulle svare hendes børn på, hvor lang tid der var til juleaften. Derfor lavede hun praktisk nok en kalender, så børnene selv kunne tælle ned til juleaften.
Senere begyndte en tysk forelægger at sælge hjemmelavede julekalendere med rim og vers, og i 1930’erne kom traditionen til Danmark.

Papkalender, TV-kalender og pakkekalender
Nedtællingen til juleaften har fundet sted i rigtigt mange år, men i dag gøres det på mange flere måder end med de traditionelle papkalendere med fine tegninger, som vi alle sammen kender fra vores barndom. De seneste 30 år har der også været tradition for julekalendere i fjernsynet som fx ”Nissebanden”, ”Jul i Gammelby” og ”Vinterbyøster”. Mange børn får også en lille pakke i sokken, som nissen kommer med hver nat. For mange børn er det lidt lettere at komme ud af fjerene på de mørke december morgener, når der er en lille overraskelse ude i sokken, der er pakket ind i glitrende papir.

Små gaver forsøder december
Du kan sagtens forsøde december for dine kære, selv om du ikke orker at pakke 24 gaver ind eller ikke er til de traditionelle papkalendere. Der findes nemlig masser af luksus julekalendere, der indeholder lækre kvalitetsgodter som karameller, lakrids, god chokolade, kaffe, te og skønne beauty-produkter for bare at nævne nogle. Skal du forkæle dine nærmeste eller dig selv med små daglige overraskelser, er en julekalender derfor helt perfekt.

Hvis du vil have mere juleinspiration, kan du gå ind på Magasins blog, Ajour, hvor vi guider dig til alt, hvad der hører til den søde juletid.

Flere annoncer