Annonce
28/10-16 09:19; Opdateret: 17/02-17 16:11

Video: 3 træningsformer i kamp om 1. pladsenVideo: 3 træningsformer i kamp om 1. pladsen

SPÆNDENDE. I aften afgøres det, hvem der vinder første sæson af ’Team Ninja Warrior Danmark’, hvor der er tre forskellige træningsformer, der dyster om at blive den bedste.

Team No Gravity:
15-årige Noah Seir er godt nok ung, men alligevel er teenageren klar til finalen i ’Team Ninja Warrior Danmark’. Han har vundet tre danmarksmesterskaber i træk i klatredisciplinen bouldering samt et enkelt nordisk mesterskab. Herudover blev han danmarksmester i klatredisciplinen lead i 2015.

Den unge mand er imidlertid ikke den eneste på sit hold med talenter inden for klatring. Holdkammeraten Dagmar Krohn ligger nemlig nummer fire i Danmark inden for hendes kategori i klatring.

Få mere information om finalisterne her

»Vi klatrer for at vinde, men er her, fordi vi elsker det.«

Team Legebørn:
De tre deltagere på dette hold har alle sammen hverdagsjob, der kræver, at de holder styr på indviklede formler og teorier, men samtidig er de toptrænede atleter. Emilie Meyer Christensen er konkurrencens hurtigste kvindelige deltager, og Andreas Kjær har slået 1.000 kolbøtter i træk, hvilket er noget af en bedrift.

Sammen med holdkaptajnen Mikkel Vraa er de enige om, at deres kamp på forhindringsbanen vigtigst af alt skal gøre dem glade – deraf navnet på holdet.


»Det SKAL være sjovt at dyrke motion.«

Team Søpapegøje:
Som de færøske repræsentanter i ’Team Ninja Warrior Danmark’ har ’Søpapegøjerne’ indtil nu ikke været til at slå for de andre hold. De tre deltagere kender hinanden fra klatring, hvilket er en del af deres kulturarv:

»Traditionen tro har vi klatret i bjergene på Færøerne, hvor vi fanger og spiser søpapegøjer.«

Ud over klatringen er alle tre holdkammerater erfarne idrætsudøvere. Janus Jakobsen var den mest værdifulde spiller i den færøske basketball-liga i år, Øssur Debes Eiriksfoss har dyrket redskabsgymnastik i 15 år, og Birita Poulsen blev færøsk mester i all-around redskabsgymnastik i 2013.

Overblik over banen
Her er de udfordringer, finalisterne skal igennem i aftenens finale:
De fire trin: Trappetrin med lige lang afstand mellem hver, der bliver højere og højere. For enden skal deltagerne hoppe ud og gribe fat i et reb, de svinger sig videre i.

De røde sejl: Tre lange sejl hænger frit i luften, og deltagerne skal formå at svinge sig fra sejl til sejl.

Nettet: Her gælder det om at kravle videre på undersiden af et net.
De svævende sten: En række puder er spændt ud over en bassin med vand, så man skal forsøge at hoppe videre uden at ryge i baljen.

Jerngyngerne: Tre ringe hænger i luften, og deltagerne skal ved at holde sig oppe i armene svinge sig videre.

Muren: Her skal man løbe op, hive sig fat i kanten og klatre over en 4,25 meter høj mur.

Helvedesstigen: En stang hænger i spænd mellem to sider stillads. Det gælder om at hænge sig i stangen, og gradvist hive den ud af stilladset og op til et højere hak uden at falde ned.

Vippebroen: Deltagerne skal kravle op ad en stige, der hænger på tværs i luften og vipper nedad efter midten.

Skorstenene: Sæt dig i spænd med arme og ben mellem to vægge, der står tæt på hinanden. Og se så, om du kan bevæge dig opad. Det er den endelige udfordring i konkurrencen.

Læs mere om en af verdens sværeste forhindringsbaner her

Flere annoncer