Annonce
29/09-16 00:00; Opdateret: 17/02-17 16:15

Ny ekstrem trend indtager hele DanmarkNy ekstrem trend indtager hele Danmark

TENDENS. Den vilde forhindringsbane i ’Team Ninja Warrior Danmark’ er blot én af en række ekstremsporter, der har vundet danskernes hjerter.

storybild

'Ekstremsport': Sport eller anden fysisk udfoldelse, som regnes for særlig spændende eller risikobetonet, og som stiller store krav til deltagernes mod, styrke og udholdenhed, er en af de beskrivelser, der findes, hvis man slår ordet op.

Se, hvilken ekstrem forhindringsbane, der kun er 4 i verden, som har gennemført

Der er mange måder at udfordre sig selv på, og en af dem, der er blevet særdeles populær blandt danskerne i de seneste år, er ekstremsport. Der er i dag utallige danskere, der gennemfører en ironman, løber et maraton, springer i faldskærm eller noget helt fjerde for at sætte dem selv på prøve.

Flere eksperter har peget på, at årsagen til ekstremsports popularitet er, at deltagerne viser, at de er noget ekstraordinært, da de tør begive sig ud i en voldsomt strabadserende udfordring. Herudover giver det et kick at klare noget, der er så voldsomt, og det kan nærmest blive til en afhængighed for ekstremsportsudøverne.

Sideløbende med at flere danskere begynder at tilmelde sig arrangementer som maraton og ironman, udvikler de ekstreme sportsgrene sig også. Særlige discipliner, hvor man for eksempel løber 250 kilometer i Saharas glohede ørken, er nemlig begyndt at blive populære – også for folk, der ikke nødvendigvis er professionelle ekstremsportsatleter.

En del af forklaringen på dette skal ifølge flere eksperter på området findes i, at man gerne vil udvikle sig, når man har klaret en specifik præstation. Med andre ord vil det 10. maraton ikke føles som en lige så stor bedrift som det første, og derfor leder ekstremsportsudøverne efter nye udfordringer.

Her ses en af deltagerne prøve at klare en af de vanvittige forhindringer, hvor man med rå finger og muskelkraft skal bære sig over vandet.

En af de vildere nye ekstreme udfordringer, hvor deltagerne for alvor for testet deres evner og trang til at prøve kræfter med noget helt vildt, er 'Team Ninja Warrior Danmark'.

Den vanvittige forhindringsbane bliver for tiden afprøvet af danske deltagere på Kanal 5, og det kræver blandt andet styrke, kondition og balance at komme igennem. I denne uges afsnit bliver det for alvor tydeligt, at deltagerne er klar til at ofre alt på banen, hvor hele tre deltagere må udgå med skader efter at have kæmpet med de vilde forhindringer.

Aftenens deltagere
I denne uges udgave af ’Team Ninja Warrior Danmark’ skal Brian Laudrups søn Nicolai Laudrup lede sit hold, Team Spirit, i en dyst mod den kvindelige fodboldspiller Theresa Nielsen og hendes Team Attack.

I anden dyst er det klatreren Esben Seir og Team No Gravity, der møder Team Kat Crew, der har supergøgleren Stig Bjerre Lindby som kaptajn.

Læs mere om deltagerne her

LÆS OGSÅ: 4 træningsformer i kamp: Hvilken er den bedste?

LÆS OGSÅ: 4 kropsdele, du skal træne for at kunne gennemføre

LÆS OGSÅ: Video: Se verdens formentlig sværeste forhindringsbane

LÆS OGSÅ: For første gang uden for USA: Vild tv-underholdning for hele familien

LÆS OGSÅ: Kost: Sådan spiser en ægte Ninja Warrior