Annonce
06/10-16 00:00; Opdateret: 17/02-17 16:12

Kost: Dette spiser atleterne for at komme i formKost: Dette spiser atleterne for at komme i form

MAD. For at klare ’Team Ninja Warrior Danmarks’ forhindringsbane skal forberedelsen være 100 procent i orden. Men hvad har deltagerne egentlig af spisevaner?

storybild

Et kilo kød om dagen var ikke nok for Daniel Risgaard fra Team Granitmås, som måtte forlade showet inden seminalen.

Tørfisk
Ved at tørre usaltet fisk enten på et stativ i sol og vind eller på et røgeri, kan man konservere den til at kunne holde i årevis. Teknikken er flere hundrede år gammel, og der er flere steder, hvor det stadig er en del af den kulinariske hverdag. For eksempel på Færøerne, hvor Janus Jakobsen fra Team Søpapegøje kommer fra.

Få mere information om atleternes forskellige kostvaner her

Han spiser faktisk tørfisk hver morgen, og det kan sagtens være et sundt supplement til diæten. Fedtindholdet i tørfisk er nemlig særdeles lavt, mens proteinindholdet er relativt højt.

Kød
Daniel Risgaard fra Team Granitmås spiser cirka et kilo kød om dagen, og når man træner meget, har kroppen behov for protein, hvilket blandt andet kan optages ved at spise kød.

Hvis man for eksempel vælger at spise oksekød, får kroppen desuden masser af jern. Man skal blot huske at supplere kødet med noget grønt for at få det optimale ud af kødet.

Sukker
Sukker er godt nok tomme kalorier, men når du træner, øges behovet for kalorier også, så selv om man stadig skal holde øje med sit indtag, kan man godt spise lidt mere sukker end ellers.

Og der er flere af deltagerne i ’Team Ninja Warrior Danmark’, der godt kan lide at slå sig sløs med sukkerindtaget: Maria Lundsteen fra Team Spartan elsker cheesecake, Bjarke Ditlev Tønnesen fra Team Superheroes spiser nogle gange fem Snickers til aftensmad, og hans holdkammerat Joachim Winther kan snildt spise to plader Marabou og en hel Ben&Jerry’s.

Læs mere om Team Ninja Warrior Danmark her

Chili
Dette stærke supplement til maden øger faktisk stofskiftet, så det er oplagt at benytte chili i sin mad, hvis man vil sætte gang i forbrændingen. Herudover er der blandt andet C-vitamin og antioxidanter i chili, så immunforsvaret bliver faktisk også styrket.

Hvis man vil sikre sig at have et fast lager af chili, er det smart at gøre som Jeppe Rønn Landbo fra Team Kat Crew, der elsker at passe sine chiliplanter.

Chili er sund på mange måder. De er fyldte med C-vitaminer og antioxidanter, og de øger også forbrændingen.

Se, hvordan de andre deltager klarer sig i aftenens "Team Ninja Warrior Danmark" kl. 20 på Kanal5.

Se en utrolig spændende teaser her.

LÆS OGSÅ: Ny ekstrem trend indtager hele Danmark

LÆS OGSÅ: 4 træningsformer i kamp: Hvilken er den bedste?

LÆS OGSÅ: 4 kropsdele, du skal træne for at kunne gennemføre

LÆS OGSÅ: Video: Se verdens formentlig sværeste forhindringsbane

LÆS OGSÅ: For første gang uden for USA: Vild tv-underholdning for hele familien