Annonce
17/11-16 09:09; Opdateret: 21/02-17 16:21

Er dette verdens fedeste skilift?Er dette verdens fedeste skilift?

Den østrigske skiregion Zell am See-Kaprun er tæt forbundet med Porsche-familien. Det smitter af på området på spektakulær vis.

storybild

Porsche-gondolens lighed med Porsche-bilen er slående. Her er der bløde kurver og høj klasse for alle pengene. Foto: Schmittenhöhebahn.

Af Allan Priess Poulsen

Den er blevet kaldt for verdens flotteste skilift og har vundet en international designpris. I østrigske Zell am See fragtes skigæster i den grad med stil til byens mest kendte bjerg, Schmittenhöhe. Skiliften er således designet af selveste Porsche.

Der er tale om verdens første Porsche-skilift, som er udstyret med glas fra gulv til loft, så gæsterne har fuldt udsyn til den åndeløse udsigt fra dalen bag byen Zell am See og op til bjerget Schmittenhöhe.

Læs mere om Zell am See her.

Derudover gør gondolliften i sit grunddesign brug af de velkendte Porsche-kurver, som har gjort særligt sportsvognen Porsche 911 meget let genkendelig.

At ikke kun designet af liften er udsøgt bliver understreget af, at kabinen har både indbygget bar og et topmoderne mulitimedieanlæg, der blandet andet giver mulighed for at afspille musik, videoklip og præsentationer på den 1.965 meter lange tur op på bjerget.

På toppen af gletsjeren Kitzsteinhorn ligger Gipfelwelt 3000, som rummer blandt andet restaurant, biograf og panoramaplatformen Top of Salzburg. Herfra er der udsigt til blandet andet den ultrasmukke sø Zeller See. Foto: Kitzsteinhorn

Porsche-familien i Zell am See
At Porsche-gondolen er havnet i Zell am See er ingen tilfældighed. Familien Porsche er således tæt forbundet til byen, hvis mest berømte sønner må siges at være Ferdinand og Ferry Porsche – far og søn som grundlagede både Porsche og VW og designede udødelige bilmodeller som Porsche 911 og folkevognsboblen.

Sidstnævnte er bilen, som er produceret i flest eksemplarer på verdensplan. Ferdinand Porsche levede i Zell am See helt frem til sin død som 88-årig i 1998.

På grund af de tætte bund mellem familie og by er Porsche-koncernen i dag repræsenteret i Zell am See med virksomheden Porsche Design. Den producerer blandt andet ure, solbriller, tasker og golfudstyr.

Foruden altså skilifte, som i Zell am See findes i to eksemplarer. Dermed går trafikken til pisterne i sportsvognstempo og sikrer, at skigæsterne kan boltre sig på områdets i alt 77 kilometer pister.