Annonce
14/10-16 00:08; Opdateret: 21/02-17 16:17

Her er danskernes favoritdestination i ØstrigHer er danskernes favoritdestination i Østrig

Rejsebureauerne sender flere og flere danskere af sted på ski i østrigske SalzburgerLand. For tredje år i træk placerer regionen sig som danskernes foretrukne ski-destination i Østrig.

storybild

SalzburgerLand er for tredje år i træk danskernes foretrukne skidestination i Østrig. Særligt snegaranti, aktiviteter i varierende sværhedsgrader og muligheden for kør-selv-ferie sender SalzburgerLand i top hos danskerne.

Af Fie Vedsmand og Allan Priess Poulsen

Østrigske SalzburgerLand er klar dansk favorit, når det gælder ski-destinationer i Østrig. Det viser nye tal fra det officielle østrigske analyseorgan Statistik Austria, der for tredje år i træk placerer SalzburgerLand som danskernes foretrukne skisportsted i Østrig.

Rejseselskabet Højmark Rejser, der har sendt danskere til SalzburgerLand i mere end 25 år, nikker genkendende til danskernes voksende begejstring for de østrigske alper.

Læs mere om SalzburgerLand her.

”I dag sender vi cirka 20 procent flere danskere af sted til destinationen, end vi gjorde for bare fire år siden. Så danskerne vil i høj grad på ski i SalzburgerLand – især børnefamilierne,” fortæller Majbritt Jensen, der er salgschef hos Højmark Rejser.

Langt foran nærmeste konkurrent
SalzburgerLand tæller de populære skiregioner Gastein, Obertauern, Wagrain-Kleinarl, Zell am See-Kaprun og Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Tilsammen udgør regionerne altså den destination i Østrig, der modtager allerflest danske skigæster i løbet af vintersæsonen.

Med 551.916 danske overnatninger i skisæsonen november 2015 til april 2016 hæver SalzburgerLand sig endda højt over sin nærmeste konkurrent, Tyrol, som stod for 410.801 danske overnatninger i samme sæson.

Opgørelsen fra Statistik Austria forklarer blandt andet danskernes begejstring for SalzburgerLand med områdets smukke natur og det store, familievenlige udbud af skisport-aktiviteter i forskellige sværhedsgrader. Desuden er garantien for sne en væsentlig faktor.

Kør selv-ferier er populære
Hos Højmark Rejser er der igen i år solgt masser af skirejser til det populære rejsemål i Østrig, og rejsebranchens oplevelse af danskernes præferencer rimer på undersøgelsens konklusioner.

SalzburgerLand indeholder over 2.000 kilometer pister i alle sværhedsgrader, og omkring 80 procent af dem råder over moderne snekanoner og har dermed optimal snesikkerhed. På den måde henvender regionen sig til alle uanset erfaring.

Selvom vi selvfølgelig tilbyder busser og fly, vælger rigtig mange danskere også at køre til SalzburgerLand i egen bil, og vi kan se, at muligheden for kør-selv-ferie er attraktiv for mange af de gæster, der booker skiferie gennem os, siger Majbritt Jensen.

Fra lufthavnen i Salzburg er der kun omkring en times kørsels til SalzburgerLands pister, og hvis man kører hele vejen fra Danmark, kan turen til SalzburgerLand tilbagelægges på 12-14 timer.