Annonce
19/02-18 08:55

Liste: 7 sundhedsmyter, du IKKE skal tro påListe: 7 sundhedsmyter, du IKKE skal tro på

Har du svært at hitte rede i, hvad der er op og ned, når det kommer til sundhed og sygdom? Her er 7 myter, du nok ikke skal sætte din lid til.

storybild

Ifølge en undersøgelse er 40% af forældre overbevist om at vådt hår kan gøre dig syg, når du er udenfor i koldt vejr. Læs videre, om det er sandt. (Billede: Arkivfoto Pexels)

At gå udenfor med vådt hår gør dig syg

Ifølge en undersøgelse foretaget blandt forældre til børn med luftvejsinfektioner, er 40 procent af forældrene af den overbevisning, at vådt hår i koldt vejr fører til forkølelse. Interessant teori, men den er ikke sand.

For at forkølelse og influenza kan opstå skal der være en virus til stede, og du kan således fryse nok så meget uden at blive syg, såfremt du ikke er smittet med en virus eller en bakterie, der f.eks. kan føre til halsbetændelse.

Få hjælp mod din forkølelse her

Forkølelse kan blive til influenza

De to sygdomme kan minde lidt om hinanden, idet de begge mærkes på næse og hals, men forkølelsen er langt fra så slem som influenzaen, der ofte også mærkes i form af feber, kropssmerter og tør hoste, og i visse grelle tilfælde kan influenzaen ende med et hospitalsbesøg, hvilket næppe er tilfældet med en forkølelse.

Men kan en forkølelse blive til influenza? Nej. Her er tale om to forskellige vira, og for at få influenza skal du altså smittes med influenzavirussen.

5-sekundersregelen gælder

Du taber noget mad på gulvet, men når at samle det op, inden der er gået fem sekunder. Ergo kan det godt spises. Det er måske din logik, men forskningen mener noget andet.

Særligt når fødevarer rammer trægulve eller fliser, bør du være opmærksom på, at du får en masse bakterier med i købet. Gulvtæpper byder overraskende nok på færre bakterier, men til gengæld får du måske lidt støv med.

Du kan sulte feberen væk

Rygterne siger, at du ved at sulte dig selv kan slippe af med den feber, der følger med influenzaen. Rygtet er ikke sandt. Det, du har brug for, er næring og væske, så du hurtigt får immunforsvaret under kontrol.

Du må ALDRIG dække hoste eller et nys med din hånd. Hænderne er virus- og bakteriespreder nummer 1.

Undgå mælkeprodukter, hvis du er syg

Med mindre du er lactoseintolerant og normalt har problemer med mælkeprodukter, skal du ikke være nervøs, for der er ingen sammenhæng mellem mælkeprodukter og forkølelse, halsbetændelse eller influenza.

Træning gør dig syg

Dette er kun tilfældet, hvis du smittes via nys eller virus- eller bakterieoverførsel, f.eks. fordi en maskine ikke er tørret ordentligt af efter brug.

Træning kan faktisk virke forebyggende, fordi det er med til at styrke dit immunforsvar. Til gengæld kan træning ikke kurere dig, hvis du allerede er ramt af sygdom.

Dæk nys og hoste med hånden

Nej! Hånden er virus- og bakteriespreder nummer 1. Brug i stedet indersiden af albuen, som ikke kommer i berøring med så mange ting, som din hånd gør.

Husk på, at hånden både kommer i berøring med vandhane, dørhåndtag, skabslåger, stole og rattet i bilen, og netop derfor er hånden det sidste sted, du bør hoste.

Læs produktinformation om Otrivin her

Flere annoncer