Annonce
08/05-17 12:32; Opdateret: 17/10-17 09:35

Sådan får du dine børn til at lege udenfor i ferienSådan får du dine børn til at lege udenfor i ferien

FERIE. Forlystelser, parker og et festfyrværkeri af forskellige aktiviteter. Odsherred bugner med tilbud, der nok skal få børnene ud at lege i ferien.

storybild

Rørvig havn er en populær destination i Odsherred, hvor der både er Makrel Festival eller krabbefiskning. Foto: John Olsen (Billede: John Olsen)

Det er ikke altid verdens letteste opgave at få overtalt børn til at gå udenfor og lege i stedet for at sidde indenfor og blive underholdt af digitale apparater. Faktisk kan det sagtens være en udfordring at få de yngste ud i den friske luft, selv om solen skinner. Men heldigvis har Odsherred på Nordvestsjælland så mange spændende udendørs tilbud, at der er en bred vifte af forskellige børnevenlige aktiviteter, der kan sikre hele familien en aktiv udendørsferie.

Først og fremmest er området omkring Odsherred kendt for Odsherred Geopark, der er Danmarks eneste UNESCO Global Geopark. Her er der mulighed for at nyde naturen og lege i fantastiske landskaber.

Læs mere på Visitodsherred.dk

Og kommer man til Odsherred den sidste weekend i juli, er der endnu mere at tage sig til i parken. Her er der nemlig Geopark-festival, hvor der vil være omkring 130 forskellige arrangementer, som hele familien kan fornøje sig med.

Selv om Odsherred Geopark er et oplagt sted at tage børnene med til, er der faktisk en anden udendørs seværdighed i området, der måske begejstrer rollingerne endnu mere. Sommerland Sjælland er nemlig en vaskeægte forlystelsespark med alt, hvad der hører sig til.

I parken er der blandt andet et stort vandland, der er oplagt til nogle af de mere solrige sommerdage, og man kan naturligvis også finde klassiske forlystelser, legepladser og masser af områder, hvor familien kan slappe af, mens ungerne farer rundt. I alt byder Sommerland Sjælland på 60 aktiviteter for store og små, og parken har åbent hver dag i juli.

Blot et kvarters kørsel fra Sommerland Sjælland ligger Odsherred Zoo. Og præcis som navnet antyder, er der tale om en zoologisk have med et bredt udvalg af forskellige dyr. Ud over at se de mange eksotiske dyrearter kan man melde sig til aktiviteter som for eksempel skildpaddebadning og ponyridning i parken.

En mere rustik dyreoplevelse i det fri kan man finde på Rørvig Havn, hvor der er sublime muligheder for at fange elevatorkrabber, mens man ligger på molen.
Med andre ord lægger Odsherreds mange spændende tilbud op til en aktivitetsrig familieferie i det fri.