Annonce
30/11-17 08:53; Opdateret: 06/12-17 08:57

Danske unge bruger 8.500 kr. på kaffebarer om åretDanske unge bruger 8.500 kr. på kaffebarer om året

Du kan spare mange penge på små ændringer i dine kaffevaner – uden at det går ud over kvaliteten af den kaffe, du drikker.

storybild

Undersøgelsen viser endda, at mellem syv og otte pct. af danskerne bruger mere end 500 kr. på kaffebarer om ugen. Det svarer til over 25.000 kr. årligt.

Danskerne er vilde med kaffe. Velduftende, gyldne kaffedråber løber hver dag ned i kopper over hele landet, så vi på studiet, på arbejdet og hjemme i stuen kan få stillet vores trang til en caffè latte, cappuccino eller americano – eller hvad vi nu foretrækker. Danskernes kaffetørst og den stigende lyst til at eksperimentere med forskellige udgaver af kaffe, der er lavet på de aromatiske bønner, har fået antallet af kaffebarer til at stige med rekordfart de seneste år.

Det samme gælder danskernes udgifter til kaffe. Vi har aldrig brugt så mange penge på kaffebarer og caféer, som vi gør lige nu. En ny undersøgelse fra NESCAFÉ viser, at danske kaffedrikkere i gennemsnit bruger 5.200 kr. om året på at drikke kaffe fra en kaffebar eller en café. Men det tal viser kun en del af sandheden, for ca. 55 pct. af de unge kaffedrikkere bruger over 8.500 kr. eller mere om året, og mellem syv og otte pct. af danskerne bruger mere end 500 kr. på kaffebarer om ugen. Det svarer til over 25.000 kr. årligt.

Det er formentligt de færreste, der tænker på, hvor dyrt det egentlig er, for en kop kaffe koster jo kun 30-40 kr. Men over en periode på et år ender det for de fleste med at blive en betydelig post i husholdningsbudgettet.

Køb en ny iPhone for de penge, du sparer
Kaffebarer og caféer er dog ikke de eneste, der har opdaget, at danskerne har lyst til andet og mere end sort kaffe fra maskinen. Vi vil forføres af kaffe i høj kvalitet. Derfor har NESCAFÉ nu udviklet en række nye produkter, der i smag og aroma er på højde med den espresso og cappuccino, du er vant til at drikke på din yndligscafé. NESCAFÉ Azera hedder den nye serie, og den fås i varianterne Espresso, Espresso Intenso og Americano. Nu kan du få al den fornøjelse, du kender fra kaffebaren, lige hvor du vil. Og til ca. 1 kr. pr. kop.

Og lad os bare lave regnestykket: Drikker du hver dag en kop kaffe, der koster 35 kr., bliver det til 12.775 kr. om året. Erstatter du blot hver anden kop kaffe med en af de nye smagsoplevelser fra NESCAFÉ Azera, sparer du mere end 6.000 kr. på et år. Det svarer til, at du kan købe en ny iPhone hvert år for de penge, du sparer.

Og måske er der endnu flere penge at spare. For de danske kaffeelskere drikker betydelige mængder af den sorte eliksir. Tre kopper eller mere om dagen er den mest normale dosis for kaffedrikkere – og mere end 25 pct. drikker mere end fem kopper kaffe. Det viser NESCAFÉs nye undersøgelse. Så der er god grund til at kigge kaffevanerne efter i sømmene, for hvis du blot ændrer en lille smule, er der mange penge at spare.

Så let laver du en cappuccino eller en caffè latte
Blandt de nye produkter i NESCAFÉ Azera-serien findes varianterne Espresso, Americano og Espresso Intenso, som alle giver den fyldige kaffesmag med det lokkende udseende.

Vil du f.eks. lave en caffè latte, hælder du seks cl kogende vand i en kop og tilsætter to teskefulde NESCAFÉ Azera Espresso. Derefter skummer du din mælk med en mælkeskummer, der kan fås i gode varianter fra omkring 100 kr. og opefter, og hælder 22 cl af den varme mælk i din kaffe. Voila, så har du en velduftende og smuk caffè latte.

Du kan også varme din mælk uden at købe en mælkeskummer: Hæld din mælk i en lukket beholder og ryst den i 30 til 60 sekunder. Varm derefter mælken 30 sekunder i mikroovnen. Så har du varm mælk til din kaffe. Du får den bedste skum ved at bruge mælk med lavt eller intet fedtindhold. Og vil du gøre kaffen endnu mere lækker, kan du tilsætte smag til din caffè latte. Prøv f.eks. sirupper som hasselnød eller chai.

Med Nescafé Azera kan du lave alle dine favoritter fra kaffebaren uden at forlade dit hjem. Og endnu smartere: Du kan lave din yndlingskaffe hjemmefra og tage den med dig til arbejde eller på studiet.

Du kan se alle opskrifter her