Annonce
04/12-17 09:08; Opdateret: 19/12-17 16:48

Denne kaffe drikker vi helst, når vi skal på dateDenne kaffe drikker vi helst, når vi skal på date

Når vi skal skal vise den bedste side af os selv på en date, vælger mange en anden kaffe end den, vi foretrækker til daglig.

storybild

Hvilke kaffe drikker du, når du er på date? Arkivfoto Scanpix

Danmark er en kaffenation. Hvert år drikker danskerne over fire mia. kopper kaffe, og det gør os til en af de mest kaffetørstige befolkninger i verden. Derfor er det næsten også logisk, at kaffe ofte er omdrejningspunktet, når vi dater. Med en velduftende kop kaffe i hånden er der grundlag for at snakke om både stort og småt – og for en lille tænkepause, mens man tager en tår.

Og vi har også et helt særligt forhold til vores kaffe på daten. En ny undersøgelse fra NESCAFÉ af de 18-35-åriges kaffevaner viser, at vi faktisk er tilbøjelige til at vælge en anden type kaffe, når vi er på date, end når vi er alene eller sammen med venner, kollegaer og familien. For mens danskerne normalt hælder mest til sort kaffe eller americano som vores yndlingskaffe, skifter vi til caffè latte, når vi er på date – og det valg gælder både mænd og kvinder.

Den sorte kaffe – og den mere aromatiske variant af sort kaffe, americano – bliver foretrukket af 31 pct. af de yngre kaffedrikkerne, men det er altså hele 37 pct. af danskerne, der vælger en caffè latte, når de er på date, mod kun 16 pct., der vælger en sort kaffe eller en americano på daten.

Mænd har et helt særligt forhold til scorekaffe
Det er særligt mændene, der skifter yndlingskaffen ud, når de skal imponere modparten. Hvor 38 pct. af mændene foretrækker sort kaffe til daglig, vælger omkring halvdelen af dem, at skifte den sorte kaffe ud med en caffè latte, når de er på date. Her er det nemlig kun 20 pct., der drikker sort kaffe.

Og kaffen siger meget om, hvilken type man er – måske også på en date. Man kunne fristes til at tænke, at der findes to forskellige mandetyper, der går på date: caffè latte-typen (25 pct.), der med sin store kop kaffe foran sig tager sig god tid til, at modparten kan gøre et godt indtryk – og så espresso-typen (21 pct.), der med sin lille, intense kop kaffe kan være væk på to små tåre, hvis det skulle blive nødvendigt.

via GIPHY

For kvinders tilfælde er det også den bløde og mælkerige caffè latte, der skal til for at få den bedste oplevelse af daten. Næsten halvdelen af alle kvinder (48 pct.) drikker nemlig caffè latte, når de er på date. Men caffè latten er faktisk også kvinders yndlingskaffe, når de ikke er på date, viser undersøgelsen fra NESCAFÉ.

via GIPHY


Denne kaffe foretrækker danskerne, når de går på date
Kvinders top 3 datekaffer
Caffè Latte: 48 pct.
Cappuccino: 16 pct.
Americano: 12 pct.

Mænds top 3 datekaffer
Caffè Latte: 25 pct.
Espresso: 21 pct.
Americano: 20 pct.

Kaffe på date - landet rundt
● Det er i Nordjylland, at caffè latten er allermest populær som date-kaffe.

● Sjællændere drikker også ret tit cappuccino, når de er på date - 19 pct. vælger den på daten. (Landsgennemsnit som valg på date er 17 pct. for cappucino)

● Espresso er et hit på daten i Midtjylland, hvor 18 pct. vælger den, når de skal imponere en date. (Landsgennemsnit som valg på date er 16 pct. for espresso)


Sådan laver du en god scorekaffe derhjemme
Du kan på få minutter lave en forførende kaffe til dig og din date med NESCAFÉ’s nye varianter i den eksklusive Azera-serie – så har du altid scorekaffe klar til din date derhjemme. NESCAFÉ Azera findes i varianterne Espresso, Americano og Espresso Intenso, og tilsætter du skummet mælk til din espresso laver du nemt danskernes scorekaffe nr. 1: Caffè Latten. Hæld seks cl. kogende vand i en kop, og tilsæt to teskefulde NESCAFÉ Azera Espresso.

Skum derefter din mælk med en mælkeskummer, der kan fås i gode varianter fra omkring 100 kr. og opefter, og hæld 22 cl. af den varme mælk i din kaffe. Voila, så har du en velduftende og smuk caffè latte. Du kan også varme din mælk uden at købe en mælkeskummer: Hæld din mælk i en lukket beholder. og ryst den i 30 til 60 sekunder. Varm derefter mælken 30 sekunder i mikroovnen. Så har du varm mælk til din kaffe. Du får den bedste skum ved at bruge mælk med lavt eller intet fedtindhold. Vil du gøre kaffen endnu mere lækker, kan du tilsætte smag til din caffè latte. Prøv f.eks. sirupper som hasselnød eller chai.

Med Nescafé Azera kan du charme dig ind på din date hjemme i sofaen. Eller I kan tage scorekaffen med på en – forhåbentlig – romantisk gåtur.

Her kan du finde opskrifter på alt fra den klassiske espresso til cortado og café latte og der er også tips til, hvordan du skaber den perfekte café-oplevelse derhjemme med lækkert skummet mælk.