Annonce
14/04-16 10:10; Opdateret: 31/05-16 11:05

Ræs: Hvem kommer først – Bybil eller jernhest?Ræs: Hvem kommer først – Bybil eller jernhest?

Hvad sker der, når fire veninder tager en venskabelig dyst om, hvem der hurtigst kan komme fra Zoologisk Have til Rådhuspladsen? To er på cykel – to sætter sig ind i en af DriveNow’s Bybiler. Hvem vinder?

storybild

En helt almindelig venindetur i biografen blev hurtigt til en konkurrence – hvem kom først?

Vi er fire veninder, der fast mødes en gang om måneden. Vi kender hinanden fra gymnasietiden, hvor vores venskab begyndte, fordi jeg på introdagen sagde, at de ikke turde læspe hele den første uge. (Til de nysgerrige: Det turde de i dén grad).

Siden har vi med jævne mellemrum udfordret hinanden i stort og småt – og det samme var tilfældet, sidst vi mødtes, hvor vi besluttede os for at lave et lille ræs.

Aftenens program stod på biotur med hele balladen, og da jeg bor ved Zoologisk Have, og vi kun skulle til Rådhuspladsen, tænkte jeg, at vi skulle køre derind med DriveNow, som jeg dagen før havde tilmeldt mig med mit Rejsekort. To af de andre piger havde taget cyklen hjem til mig og insisterede på at trille derind på de gamle havelåger. Vi diskuterede transporten frem og tilbage, da vi kiggede på hinanden med det dér blik: Det var tid til en challenge.

Se, om du kan vinde din egen challenge med en DrivNow Bybil - og få lige nu 30 min. ekstra kørsel - tilmeld dig her.

Vi delte os i to. Hold A: DriveNowOr-Never. Og hold B: Jernhestepigerne.

Mens de to Jernhestepiger kunne hoppe direkte på cyklerne mod Rådhuspladsen ad Roskildevej, hvor Zoologisk Have ligger, var os fra Team Drive-NowOrNever nødt til at tage en omvej ad Søndre Fasanvej, da nærmeste Bybil stod parkeret dér – heldigvis havde jeg allerede reserveret bilen hjemmefra via app'en.

Vi var nervøse for, om vi kunne finde ud af at starte Bybilen med det samme, da vi jo ikke havde prøvet DriveNow’s koncept før. Vores frygt blev gudskelov gjort til skamme, for vi skulle bare vinde den udfordring! Overskuddet var endda så stort, at vi forbandt en af vores smartphones til bilens anlæg, så vi kunne skråle med til diverse guilty boyband-pleasures fra 90’erne.

Efter 15 minutter var vi fremme ved Rådhuspladsen, og da man kan parkere frit på alle offentlige parkeringspladser med DriveNow, var det ingen sag at finde et sted til bilen. Til vores store overraskelse var de andre ikke nået frem. Vi stod og glanede i en rum tid, da vi kunne høre de to komme cyklende – og de så ikke glade ud.

Lige efter vi havde sat os godt tilrette i Bybilen åbnede himlen sig op og tændte
for hanerne. Det styrt-regnede, og det stoppede ikke igen. Imens team Drive-
NowOrNever kom tørre og helskindede til vores slutdestination, var team Jernhestepiger blevet gennemblødt på den korte rute, og så meget misfornøjede ud.
Vi grinede alle af den tragikomiske seance og blev enige om, at selvom gamle havelåger har sine fordele, så er DriveNow’s Bybiler meget praktiske, når man skal komme hurtigt og tørskindet til sin destination.

Køretøj:
El-bil
Distance: 5,7 km
Start: Zoologisk Have
Slut: Rådhuspladsen
Rute: Roskildevej → Søndre Fasanvej → Vigerslev Allé → Ingerslevsgade → H.C. Andersens Boulevard.

Kæretøj: Cykel
Distance: 3,5 km
Start: Zoologisk Have
Slut: Rådhuspladsen
Rute: Roskildevej → Vesterbrogade.


Flere annoncer