Annonce
15/03-16 16:34; Opdateret: 30/03-16 09:24

Guide: Sådan bruger du Københavns nye el-bilerGuide: Sådan bruger du Københavns nye el-biler

Lær, hvordan du bruger Københavns nye miljøvenlige el-biler. Det er faktisk ret nemt.

storybild

Find din bil
Lokaliser og reserver den nærmeste bil via DriveNow-app'en.
DriveNows Bybiler står klar lige rundt om hjørnet i deres Operationsområde. Du kan bruge din telefon, tablet eller computer til at finde den nærmeste bil og reserver den gratis i 15 minutter. Efter de første 15 minutter har du mulighed for at forlænge din reservation med helt op til 8 timer for 1,25 kr. per minut. Du kan også bare kigge ned af gaden for at se, om der skulle holde en ledig bil. Det koster 4,00 kr/min. at køre, men dog maks 190 kr. pr. time.

Med DriveNow kan du tage en tur helt spontant og med fuld fleksibilitet. Hvis du ser en bil på gaden, kan du nemt tjekke om den er ledig ved at se på kortlæseren i forruden.

Kortlæserens indikator:
Rød: Bilen er i brug.
Gul: Bilen er reserveret.
Grøn: Bilen er ledig.

Prøv din egen DriveNow Bybil og få lige nu 30 min. fri kørsel oveni - tilmeld dig her

Aflever bilen, når og hvor det passer dig
Når du er færdig med din tur, skal du bare parkere bilen i DriveNows Operationsområde. Der er ingen faste parkeringspladser.

Afslut turen: Vælg ”afslut turen” på skærmen. Lås bilen med dit kundekort, Rejsekort eller app’en. Læg kortet på kortlæseren i forruden og vent et øjeblik på at bilen låser – kortlæseren lyser derefter grønt, og bilen er klar til brug for næste kunde.

Parkering: Vælg "parker bilen" på skærmen i bilen. Lås bilen med dit kundekort, Rejsekort eller app’en. Læg kortet på kortlæseren i forruden og vent et øjeblik på, at bilen låser – kortlæseren i forruden lyser derefter rødt. Når kortlæseren lyser rød, betyder det, at din tur stadig er i gang og bilen kan kun låses op med dit kort igen. Det koster 2,50 kr./min (gratis mandag til fredag i tidsrummet 00.00 – 06.00) at parkere en Bybil. Husk at du skal følge de lokale parkeringsregler.

Alt inklusiv
Ingen faste månedlige omkostninger eller årlige gebyrer - du betaler KUN for den tid, du bruger og kører i bilen.

Opladning
Opladning er inklusiv i prisen. Du sætter bilen til opladning ved at tage ladekablet ud af bagagerummet, sætte enden med det røde E.ON mærkat i ladestanderen og enden med det blå DriveNow-mærkat i bilen.

Hvis rækkevidden af batteriet kommer under 30 km., vil du blive bedt om at afslutte turen ved opladning. Som tak modtager du 20 gratis bonusminutter, som du kan bruge på fremtidige ture.

Forsikring
Forsikring er inkluderet i prisen og du omfattes af en selvrisiko på 5000 kr., hvis uheldet skulle være ude. Du har derudover også mulighed for at tilvælge en halveret selvrisiko inden hver påbegyndt tur for 10 kr. eller 750 kr. årligt.

Parkering
Parkering indenfor operationsområdet er gratis. Bilen må parkeres på alle offentlige veje, så længe den er parkeret lovligt og i henhold til gældende færdelsregler. Vær altid opmærksom på lokale parkeringsregler, også hvis du parkerer uden for operationsområdet.

Rengøring
Rengøring er inkluderet i prisen. Husk dog altid at efterlade Bybilen, som du selv ønsker at modtage den.

Nyd turen!

Flere annoncer