Annonce
01/06-17 09:10; Opdateret: 25/08-17 10:33

Bilferie: Derfor bør du tage færgen for børnenes skyldBilferie: Derfor bør du tage færgen for børnenes skyld

Skal du på bilferie sydpå i år, kan det godt betale sig at tage færgen undervejs. Specielt for børnenes skyld - her er tre forklaringer på hvorfor.

storybild

Der er mange gode grunde til at tage bilen i stedet for flyet, men her er 3 grunde. Arkivfoto Scanpix.

Praktisk

Når man kører på ferie er det vigtigt at holde pauser i kørslen undervejs. Selv om man er ivrig efter at komme frem til sin destination, holder pauser nemlig chaufføren frisk, og det bliver derfor anbefalet, at man holder 15-20 minutters pause hver anden time.

Samtidig kan pauser i kørslen være hyggelige stunder, hvor alle i bilen får frisk luft og måske noget at spise. Og vil man kombinere pausen med at blive fragtet tættere på sit rejsemål, kan det faktisk lade sig gøre ved at tage færgen fra Danmark til Nordtyskland. Så er alle klar til at køre videre, når man er i havn i enten Puttgarden eller Rostock.

Læs mere om, hvordan du kommer til Nordtyskland fra Puttgarden eller Rostock her.

At tage færgen kan desuden sagtens hjælpe med at forbedre planlægningen af turen. Det kan nemlig være et rart pejlemærke at køre efter et specifikt overfartstidspunkt. Der kan imidlertid godt opstå uforudsete forsinkelser undervejs, og derfor er det heldigt, at du kan købe fleksible billetter, der ikke låser dig til kun én afgang.

Proviantering

Ud over at færgen giver en naturlig pause, kan du også bruge overfarten på at købe ind til turen. På de fleste færger er det nemlig muligt at få noget at spise og drikke, og på større færger er der butikker, der sælger alt fra slik og sodavand til make-up og parfumer.

I visse tilfælde kan der faktisk være gode handler at lave på færgen. I internationalt farvand kan man nemlig gå i færgens tax-free butik, hvor du kan spare mange penge på for eksempel parfume.

Og har børnene tendens til at blive utålmodige på bagsædet, er man heldig, at der er legetøj til salg på færgen.

Børnevenligt

Det er ikke altid let for børn at sidde stille i en bil hele vejen ned gennem Europa, og derfor er færgen en oplagt mulighed for at lade de yngste medlemmer af familien komme ud og more sig lidt på turen. Følelsen af at sejle og kunne gå ud på dækket under overfarten er altid en oplevelse for børn – dermed føles denne del af turen som en aktivitet, der giver børnene energi til at køre videre efterfølgende.
Advertisement

Flere annoncer