Annonce
31/03-16 11:01; Opdateret: 21/07-16 17:34

Rejseguide: 6 oplevelser og spisesteder, du SKAL se i OsloRejseguide: 6 oplevelser og spisesteder, du SKAL se i Oslo

"Efter en lækker aften og nat på båden, var vi så klar til en dag i Oslo og den smukke indsejling gennem bugten mindskede ikke forventningerne."

Bildstrecke im Grossformat »

Når man rejser, har man som regel en idé om, hvad man gerne vil foretage sig på turen. Det havde vi også. Vi ville gerne:

Stå på skøjter
Er der noget mere romantisk end at skøjte? Hos Frogner Ice Skating Rink kan man komme til dette for et symbolsk beløb. Middelthuns gate 26, 40 NOK per voksen

Besøge Vigelandsparken
I Oslo finder man verdens største statuepark, hvor kun én kunstner står bag værkerne. Nobels gate 32, gratis

Vikingeskibsmuseum
På det 90 år gamle Vikingskipshuset kan man fordybe sig i vores forfædres gøren og laden. Ren foder til den indre historienørd. Huk aveny 35, 80 NOK per voksen

Men rejser ender sjældent som planlagt, og ofte venter endnu bedre oplevelser i de spontane beslutninger. Det endte derfor med, at vi:

Tog på et lokalt marked
Vi kunne ikke dy os fra at kigge ind på det lille norske marked, der solgte nationale specialiteter, såsom elgburgers. Derudover kunne man erhverve sig uldsutsko, strikhatte og andre praktiske genstande. Karl Johans Gate, gratis

Shoppede i Cubus
Cubus er et Skandinavisk tøjmærke, der har butikker i hele norden – bortset fra i Danmark. Det var derfor glædeligt at finde et highstreetbrand, som vi ikke allerede kendte hjemmefra. Grensen 12

Joy Fryd Larsen

Gratis glæder
Vi vandrede byen tynd og passerede både det norske kongehus, parlament og opera. Alle tre fotogene bygningsværker, hvis man er til fotografi.
Det Kongelige Slott: Slottsplassen 1
Stortinget: Karl Johans gate 22 Oslo
Opera House: Kirsten Flagstads Plass 1

Læs, hvordan du kan komme til Oslo med DFDS på dfds.dk/mx

Smag på Norge
På vores seks timer lange besøg i Oslo nåede vi at spise to steder – begge skulle vise sig at have danske forbindelser:

Engebret Café
Den historiske beværtning, der åbnede tilbage i 1880-tallet, har et dansk islæt, og restaurantens vært elsker at fortælle historien om, hvordan danske mænd ved håndkraft skar det smukke loft ud, da restauranten åbnede i sin tid. Engebret Café er en tidslomme af datidens Norge og er absolut et besøg værd.
Bankplassen 1

Munchies
Udefra ser den lille burgerjoint ikke ud af meget, men man skal lede længe efter en bedre grillburger uden for meget hurlumhej. På Munchies møder man blandt andet en medarbejder, der er så glad for Danmark, at han har bibeholdt sit armbånd fra sidste års Roskilde Festival.
Torggata 18

Joy Fryd Larsen

Oslo byder også på mange mange alternativer for enhver smag.

Dovrehallen

Hvis man har lyst til at prøve traditionel norsk mad, som ikke tømmer pengepungen,
kan man prøve Dovrehallen. Stemningen er uformel, og selvom interiøret godt kan virke lidt slidt, er der en hyggelig stemning.
Storgata 22 Sentrum

Maaemo
Er man mere til den ekstravagante madoplevelse, har Oslo også 4 Michelin-restauranter. Maaemo er en af dem og har tre stjerner i Michelin-guiden. Prisniveauet er selvfølgelig også derefter.
Schweigaards gate 15

Oro Bar & Grill
Har man derimod ikke lyst til at betale en halv bondegård for sin mad, men ikke gider gå på kompromis med kvalitet, så kan man prøve Oro Bar & Grill, der har fået udmærkelsen BIB Gourmand i Michelin-guiden, som betyder, at det er god mad til moderate priser. En 3-retters menu fås til 595 norske kroner.

Flere annoncer