Annonce
18/04-16 08:49; Opdateret: 25/05-16 15:59

Børneferie: Jeg sendte min søsters familie på surprisetur til OsloBørneferie: Jeg sendte min søsters familie på surprisetur til Oslo

Da jeg vinkede farvel ved kajen kl. 16.30, håbede jeg, at DFDS’ Familie MiniCruise levede op til forventningerne. Men der var kun et at gøre: At vente på, at de kom hjem igen og forhåbentlig ville fortælle, at turen havde været enestående.

Bildstrecke im Grossformat »

Børnefamilier er stressede det meste af tiden. Presset på nutidens børnefamilier giver forældre stress. Børnefamilier kæmper med hverdagen.

Det er nogle overskrifter, jeg i særlig grad har bidt mærke i på det seneste. Navnligt fordi jeg har en søster, Anne. Hun og hendes mand, Peter, og deres to børn, Emma og William, er en helt almindelig børnefamilie. Og ifølge medierne kunne de godt bruge et frikvarter - så det besluttede jeg mig for at give dem.

Jeg vil skåne jer for detaljernevedrørende koordineringsarbejdet, men det lykkedes mig at få hele den lille familie til at hive en weekend ud af kalenderen. De er bosat på Fyn og jeg i København, og mens de troede, at de skulle besøge mig, havde jeg helt andre planer. Jeg ville sende dem med Oslobåden til Norge.

Fredag mødtes vi på Dampfærgevej i København, hvorfra færgen sejler. Jeg gav dem billetterne til turen, og da overraskelsen havde lagt sig, kunne de ånde lettet op: Rejsen var præcis så tiltrængt, som jeg havde forestillet mig.

Da jeg vinkede farvel ved kajen kl. 16.30, håbede jeg, at DFDS’ Familie MiniCruise levede op til forventningerne. Men der var kun et at gøre: At vente på, at de kom hjem igen og forhåbentlig ville fortælle, at turen havde været enestående.

Tag din egen familie med til en tur til Oslo - læs mere her

Oslobåden er børnenes hjemmebane
Timerne i Oslo havde jeg timet og tilrettelagt for familien, så de ikke selv skulle bruge tid på at undersøge mulighederne. På overfarten ville Anne og Peter sikkert gerne slappe af, så jeg havde fundet en oversigt over aktiviteter, som Emma og William kunne blive underholdt med:

Kl. 16.30: Gratis piratklub - for de 4 til 8-årige
Piratklubben er et populært sted blandt børnene. Børneunderholderne sørger for sjove aktiviteter for børnene. Her kan man lege med piraten, tegne og være med i sjove konkurrencer.

Kl. 19.30: Gratis skattejagt - for de 4 til 8-årige
Skibets pirat laver skattejagt for alle børn. Piraterne har gemt spørgsmål rundt omkring på skibet. Når du løser spørgsmålet, får du en ledetråd til at finde næste post, og til sidst får du en ledetråd til skatten. Mulighed for at vinde fine præmier.

Kl. 20.10: Præmieuddeling
Her trækkes vinderne af dagens konkurrencer.

Kl. 20.30: Hestevæddeløb for både børn og voksne
Kom og hep på hestene, når de konkurrerer om førstepladsen til dette sjove event i Columbus Club. Se, om det er din hest, der vinder væddeløbet, og vind et gavebevis, som kan bruges ombord, hvor billetterne også købes. 10 kroner per styk.

Kl. 21.15: Aftenklub - for de 4 til 12-årige
Kom, og vær med! Piraten underholder med alle mulige skøre lege, hygge, konkurrencer og sjov. Aftenklubben er det perfekte sted at møde ny kammerater, og det er gratis at være med.

Hele dagen: Bubble Zone for både børn og voksne
Dette er stedet for hele familien. Her er både plads til sjov, forkælelse og afslapning. Området har nemlig både pool, Wellness og børneunderholdning. Poolområde har pools i flere størrelser og jacuzzi.
50 kr. per voksen. 25 kr. per barn. Inklusive håndklæde.

En dag i Oslo som børnene vil elske
9.45: Ankomst til Oslo
Nyd den imponerende indsejling gennem Oslo fjord, og det flotte Oslo Operahus. Herfra har man kun 10 minutters gang til Karl Johan Gate, Oslos svar på Strøget.

10.15: Oslo Reptilpark
I Oslos reptilpark fi nder man over 50 forskellige dyrearter: Herunder krokodiller, slanger, edderkopper og aber. Parken ligger en halv times gang fra færgeterminalen, og på vejen kommer man både forbi Oslos domkirke og Norges folketing, Stortinget. En meget charmerende del af byen.
St. Olav’s Gate 2. 115 NOK per voksen. 85 NOK per barn

12.00: Frokost i Mathallen
Ti minutter fra Oslo Reptilpark ligger Mathallen, der er Oslos svar på Torvehallerne i København: Der er alt, hvad det kulinariske hjerte begærer. Her kan man købe frokost, for eksempel hos Stangeriet, der er kendt for deres kyllingesandwiches.

12.45: Vigelandsparken
Når frokosten er hentet, kan man tage bussen til Vigelandsparken, der er verdens største statuepark, hvor kun én kunstner står bag værkerne. Her er der masser af plads til en picnic eller en lille forfriskning.
Nobels gate 32. Gratis

13.45: Leg på Frognerborgen
Frognerborgen er Norges største udendørs legeplads, der er bygget som et fort med tårn og spir. Fordelen ved denne legeplads er, at den er placeret lige
midt i Vigelandsparken, så hele det område er som skabt for både børn og voksne.
Nobels gate 32. Gratis

14.30: Oslo Bar & Bowling
Leg er for børn i alle aldre, og nu skal forældrene også være med. Det kan de hos Oslo Bar & Bowling – som man kan komme til med bus fra Vigelandsparken – hvor der er gjort ekstra meget ud af den hyggelige stemning med loungemøbler og tilpasset belysning. I centret kan man også få både mad og drikke, og man kan også hvile bowlingarmen med et spil billard.
Torggata 16, Oslo. 470 NOK per time ved bestilling

16.30: Afgang fra Oslo
Turen går hjemad og man kan nyde den sidste aften i familiens selskab på en af bådens gode restauranter. Man lander tilbage i København søndag formiddag kl. 9.45.

Få mere information om de oplevelser, Oslo har at byde på - læs mere her

Som man kan se fra kortet, så ligger alle oplevelser tæt på hinanden. Så I skal ikke tænker over at bruger for meget tid på transport.

Flere annoncer