Annonce
08/11-16 11:57; Opdateret: 09/10-17 14:58

Kender du historien bag julekalenderen?Kender du historien bag julekalenderen?

Er du ude efter den ultimative december-forkælelse? Så hold øje med de mange lækre julekalendere, du kan få i år. Magasin er vilde med dem og er derfor dykket ned i historien om vejen fra pap til luksus.

storybild

December er én lang perlerække af juletraditioner, hvor vi juler og tæller ned til den store aften med kalenderlys, adventskranse og julekalendere. Og hvad er bedre end små gaver, når nedtællingen er i gang?

Det er nemlig blevet noget federe at vente på den store aften, for med tiden har julekalendere udviklet sig fra de traditionelle pap- og chokoladekalendere til nogle mere luksuriøse udgaver.

Få juleinspiration her

Når lågen åbnes, og der gemmer sig de lækreste små sager, er det derfor næsten som at få en lille julegave hver dag. Men hvor kommer den geniale idé egentlig fra?

Gammel traver
Julekalenderen har nogle år på bagen og stammer helt tilbage fra omkring 1850. Her blev en tysk husmor så træt af, at hun hele tiden skulle svare hendes børn på, hvor lang tid, der var til juleaften.

Derfor lavede hun praktisk nok en kalender, så børnene selv kunne tælle ned til d. 24 december. Senere begyndte en tysk forelægger at sælge hjemmelavede julekalendere med rim og vers, og i 1930’erne kom traditionen til Danmark.

Englebørn, TV-nisser og julesokker
Lige siden dengang har vi hver dag i december haft nedtællinger til juleaften, men det gøres ikke længere alene med de traditionelle pap-kalendere. De seneste 30 år har der også været tradition for julekalendere i fjernsynet, og mange børn får en lille pakke i sokken.

I flere byer rundt i Danmark findes der også sjove, hyggelige og ”levende” julekalendere. I Skagen har man for eksempel skruet helt op for julehyggen, og her foregår det med englebørn og hestevogn.

Hver dag kan man nemlig følge en fin hestevogn fra havnen og hen til den store julekalender, som bliver åbnet af tre englebørn. Den indeholder alt fra musik, aktiviteter, rundvisninger og foredrag. Dét må siges at være en julekalender, der vil noget.

Små gaver hele december
Selvom du ikke bor i de juleglade byer eller ikke er til de traditionelle papkalendere, kan du alligevel forsøde hele din december. Der findes nemlig masser af luksus julekalendere, der indeholder lækre kvalitetsgodter som karameller, lakrids, god chokolade, kaffe, te og skønne beauty-produkter for bare at nævne nogle.

Skal du forkæle dine nærmeste eller dig selv med små daglige overraskelser, er en julekalender derfor helt perfekt.

Hvis du vil have mere juleinspiration kan du gå ind på Magasins blog, Ajour, hvor vi guider dig til alt hvad der hører til den søde juletid.