Annonce
02/05-17 10:01; Opdateret: 19/07-17 09:24

Derfor blev ’Trainspotting’ en kultfilmDerfor blev ’Trainspotting’ en kultfilm

'T2 Trainspotting' er en af årets mest hypede film. Men hvorfor fik den originale film fra 1996 egentlig kultstatus?

storybild

Mark Renton (Ewan McGregor) og Spud (Ewen Bremner). (Billede: Graeme Hunter)

Teknik, historie og skuespillere
På forhånd var det de færreste, der havde spået 'Trainspotting', en britisk film med et lavt budget, international succes, så flere filmmedier har siden da analyseret, hvad der gjorde udfaldet.

En del af flere eksperters konklusion er, at blandingen af hurtige klip og en overdreven form for realisme var noget af det, der gjorde ’Trainspotting’ til et fænomen.

Denne tilgang blandet med usædvanligt stærke skuespilpræstationer gav filmen et sjældent nuanceret billede af eksistenser på kanten af samfundet.

I efterfølgeren er både cast og holdet bag kameraet samlet igen og at dømme ud fra anmeldelserne af filmen, har de igen formået at skabe en imponerende flot film med både dybde og imponerende skuespil.

Og selv om det på forhånd så ud til at blive en svær opgave at lave en efterfølger, er det oprindelige hold blevet samlet igen til ’T2 Trainspotting’. Og både skuespillere, crew og anmeldere er enige om, at der er tale om en værdig efterfølger.

Musikken
Soundtracket til ’Trainspotting’ bød på musik fra navne som David Bowie, Brian Eno, Primal Scream og Goldie, og det skabte en stemning i filmen, der har været med til at få toneangivende musikmedier som NME til at kalde soundtracket ikonisk.

På soundtracket til ’T2 Trainspotting’ er der blevet plads til både yngre navne som Young Fathers og koryfæer som Iggy Pop.

Og ser man på de mange positive af albummet, lader det til, at der endnu en gang er fundet det helt rette lydtæppe til ’Trainspotting’-universet.

Tøjet
Stramme jeans, forvaskede toppe og masser af attitude var med til at gøre ’Trainspotting’-karakterernes stil ikonisk.

Termet ’heroin-chic’ er ofte blevet brugt til at beskrive denne type æstetik, og internationalt anerkendte magasiner som Dazed & Confused og Vogue har påpeget filmens aftryk på modeverdenen, og at flere store modehuse i dag viser kollektioner, der trækker på inspiration fra filmen.

Selv om tøjet i efterfølgeren selvfølgelig er blevet opdateret, er ’T2 Trainspotting’ emmer stadig af den britiske coolness, der har inspireret brands over hele verden.

’T2 Trainspotting’ har biografpremiere den 2. marts

Læs mere om Trainspotting 2 på Kino.dk her