Annonce
24/05-17 08:39; Opdateret: 08/06-17 09:51

Sådan har ’Life’ gjort rumvæsner realistiskeSådan har ’Life’ gjort rumvæsner realistiske

FILM. Der har været flere eksperter involveret for at gøre den nye film ’Life’ til en ekstremt virkelighedstro sci-fi-thriller.

storybild

David Jordan (Jake Gyllenhaal) in Columbia Pictures' LIFE. (Billede: Courtesy of Sony Pictures)

I en tid, hvor NASA netop har opdaget syv nye planeter på størrelse med jorden, er vores kontakt med det ydre rum tættere end nogensinde før.

Denne udvikling har smittet af på Hollywood, hvor den nye film ’Life’ gør fortællingen om liv i rummet mere realistisk end nogensinde før. Og det har netop været målet for holdet bag filmen.

Læs mere om filmen og bestil billetter her

»Det er klart, at det er ekstremt spændende at finde liv på andre planeter, og jeg tror, at det sagtens kunne ske i morgen. Og det er netop den realistiske nær-realitet, der er filmens kerne,« siger den ene af filmens forfattere, Paul Wernick.

I ’Life’ undersøger en gruppe astronauter en prøve fra Mars, der viser sig at indeholde liv, der er væsentligt mere intelligent og farligere end først antaget.

For at gøre filmen så virkelighedstro som muligt, har der været flere eksperter koblet på produktionen. Dr. Kevin Fong er ekspert i NASA’s afdeling for menneskelig adaption og reaktionsparametre, og han har især kunne fortælle om, hvordan astronauter vil reagere på en reel trussel ombord på en rumstation.

For at fortælle om ukendte livsformer og protokol ved denne slags missioner, blev den britiske genetiker Adam Rutherford også tilknyttet. Sidstnævnte har haft en central rolle i arbejdet med at udvikle filmens rumvæsen.

Vi ville lave et væsen, som er totalt fremmed i alle sammenhænge, men samtidig også gøre det videnskabeligt interessant og realistisk. Så det skulle både være autentisk og skræmmende på én gang,« siger Rutherford, der har ladet sig inspirere af slimsvampe, der er encellede, men stadig arbejder som en tænkende helhed.

Ud over den omfattende ekspertviden har rammerne og skuespillerne også været med til at gøre filmen levende. Til lejligheden er der nemlig blevet bygget en version af den internationale rumstation, som filmen er optaget i, og på rollelisten findes navne som Ryan Reynolds og Jake Gyllenhaal.

Se traileren til rum-eventyret her:

Flere annoncer