Annonce
18/09-17 09:51; Opdateret: 15/01-18 14:08

Effektiv træningsform vinder frem: Derfor er brugerne vilde med denEffektiv træningsform vinder frem: Derfor er brugerne vilde med den

LOOP Fitness lokker med enkel, effektiv og hurtig træning, og det er noget, folk kan lide. Det forklarer brugerne af LOOP Fitness i Nærum.

I LOOP Fitness kan du træne hele din krop på kun 24 min. Så er der tid til sjovere ting i hverdagen. Foto: LOOP Fitness Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Cirkeltræning er et træningskoncept, som i disse år vinder frem over hele verden. Konceptet er egentlig ikke nyt, men først i de senere år er der kommet træningscentre, som udelukkende fokuserer på træningsformen, der udmærker sig ved sin alsidighed og effektivitet.

Træningscenteret LOOP Fitness i Nærum lidt nord for København er et af 68 LOOP fitness centre i hele landet, der har cirkeltræning som grundprincip. Denne onsdag formiddag er cirka 15 personer i alle aldre godt i gang med at træne en af cirklerne, som udgør LOOP Fitness' træningskoncept, cirkeltræning. Her træner de hver især alle deres muskelgrupper godt igennem og får pulsen op på de 16 forskellige maskiner, som træningscirklen består af. Hver maskine træner forskellige muskler på kroppen.

Læs mere om cirkeltræning og LOOP Fitness her

Selvom 16 maskinerne måske lyder af mange, så er konceptet egentligt utroligt simpelt: Du træner 45 sekunder ved hver maskine, og hvert 45. sekund lyder der et ’ding’ lyd som signal til, at alle skal skifte til næste maskine i cirklen. Man skal igennem cirklen – dvs. alle 16 maskiner - to gange, og så er man trænet igennem. Det hele tager 24 minutter fra start til slut, og netop tidsfaktoren er vigtig for LOOP Fitness’ medlemmer.

Jeg er her, fordi det er nemt, let og overskueligt. Jeg kommer ind, er her i 30 minutter og går igen, og jeg føler mig altid meget velkommen, for her kommer alle mulige slags folk. Det er rigtig fint,« siger en forpustet Diana Dreiøe, som netop er blevet færdig med at træne.

»Jeg er her tre gange om ugen, og fordi det ikke tager længere tid, betyder det, at jeg kan overskue det. Det er meget lettere at komme herned, fordi jeg ved, at jeg ikke skal bruge lang tid herinde. Det har jeg slet ikke tålmodighed til,« griner 41-årige Diana Dreiøe, inden hun går videre med sin gode veninde Tina, der også er hendes faste træningspartner.

Et kig rundt i lokalet afslører mange forskellige typer. Nogle ældre, nogle yngre, og i en lav sofa sidder en lyshåret dreng med en iPad, som han er helt opslugt af. Hans mor, den 35-årige tandlæge Julie Petersen, er i gang med at træne for at holde sig i gang under sin graviditet. Hun er i sjette måned og er også glad for konceptet i Loop Fitness efter at have prøvet flere andre træningscentre.

»Jeg læste om det i avisen og tænkte, at det kunne være noget for mig. For mig handler det om at få det bedste ud af tiden i en travl hverdag, og så er det meget fleksibelt, fordi man kan komme, når man har lyst,« siger hun og fortsætter:
»Det er også fedt, at jeg kan tage min femårige søn med, fordi træningen er overstået forholdsvist hurtigt,« fastslår Julie Petersen.

LOOP Fitness åbner frem til den 21. oktober yderligere syv centre rundt omkring i Danmark.