Annonce
03/07-16 11:29; Opdateret: 02/02-17 12:02

Ny app fra Netto hjælper mod madspildNy app fra Netto hjælper mod madspild

Synes du også, at det er rart, når du kan købe billige varer, der snart udløber i datoen, når du alligevel står og skal bruge dem? Med den nye app Mad Skal Spises er det blevet nemmere at finde disse varer. App’en er udviklet af Netto i samarbejde med foreningen fødevareBanken.

storybild

Med den nye app, "Mad Skal Spises", kan danske forbrugere nu dele overskudsvarer med hinanden. App’en giver et hurtigt overblik over, hvor man kan købe varer, der er sat ned i pris, enten pga. snarlig udløbsdato, for store partier eller andet. App’en er ikke blot udviklet til Nettos egne butikker og kunder, men kan bruges i alle danske supermarkeder.

Netto vil gerne bekæmpe madspild, der hvor problemet er størst, nemlig de op mod 400.000 tons mad, der årligt smides ud i butikker, i primærproduktiomen og på fødevareindustriens lagre. Med den nye app vil dagligvarekæden hjælpe danskerne med at dele overskudsvarer, som ellers risikerer at blive smidt ud.

Del varerne før de smides ud

Mad Skal Spises-app’en henvender sig til alle, der gerne vil spare penge ved at købe billigere madvarer, og som ønsker at være med i kampen om at mindske madspild. Med app’en kan du nemt få et overblik over, hvad der er af nedsatte datovarer i butikkerne. Men du kan også dele datovarer, når du er ude at handle ind og invitere dine venner via sms, mail, Facebook, Twitter, Pinterest og LinkedIn.

”Nu lancerer vi app’en Mad Skal Spises, der hjælper kunder landet over til at dele overskudsvarer med hinanden i alle landets supermarkeder. Derfor håber vi også, at alle vores kolleger i andre supermarkedskæder vil være med til at give kunderne overblik over deres overskudsvarer. Samtidig indleder vi et omfattende, strategisk samarbejde med fødevareBanken, som uddeler overskudsvarer til socialt udsatte børn, unge og voksne i stor skala,” fortæller Brian Seemann Broe, landedirektør i Netto.

"Mad Skal Spises"-app’en er gratis og kan hentes i App Store og på Google Play.

Fakta om madspild
• I Danmark smider vi hvert år over 700.000 tons mad ud, som kunne være spist.
• Madspild koster danske husholdninger 11,6 milliarder kroner om året inkl. moms og afgifter.
• En gennemsnitlig dansk familie med to voksne og børn smider mad ud for 7.200 kroner om året. Danskernes madspild svarer til 20% af deres samlede udgifter til mad. Det svarer til, at vi dagligt smider mad ud, som kunne have bespist en million danskere.
• Hver dansker smider 47 kg spiselig mad ud om året.
• Det årlige madspild fra danske husholdninger udgør 261.000 tons pr. år.
• 7 ud af 10 danskere vil gerne bidrage til at reducere madspildet i det danske samfund.