Annonce
29/08-17 06:42; Opdateret: 05/09-17 11:40

3 måder, du får et kræsent barn til at spise3 måder, du får et kræsent barn til at spise

Med enkle midler kan du få dit kræsne barn til at spise med i måltider, de tidligere har nægtet at indtage.

storybild

Det er ikke altid nemt at få sit kræsne barn til at spise den mad, man havde tænkt sig at lave til aftensmad. Men KOKKENS hverdagsmad har lavet en nem og hurtig løsning til dig. Arkivfoto: Scanpix

Mange familier kender problemet: Hvordan får man sit kræsne barn til at spise med derhjemme? Det ender ofte med, at forældrene spiser små variationer af de samme retter hver dag, eller at børnene får deres egen lille gryde med mad. Det er de lette løsninger, når alle er trætte efter en lang dag, og man ikke orker at tage jeg-synes-lige-du-skal-prøve-at-smage-på-maden-kampen.

Men når der bliver for mange af den slags dage, er det en god idé at finde en mere varig løsning på problemerne. Og her kommer KOKKENS Hverdagsmad med en god løsning: De leverer sunde, børnevenlige måltider, hvor man med minimal indsats får et godt, varmt måltid mad serveret til hele familien.

Princippet er, at det højst skal tage familien 20 minutter at sætte en ret på bordet. Ud over at varme maden, måske koge ris eller pasta og snitte nogle få grøntsager skal man ikke gøre noget selv, og da børnene nemt kan være med til at gøre maden klar, bliver de mere interesserede i den mad, som bliver serveret.

Læs mere om de børnevenlige kokkekasser fra KOKKENS hverdagsmad her

I det hele taget er børnene meget vigtige for KOKKENS Hverdagsmad. I universet Kalle Kok, der er skabt for at gøre børnene interesserede i sund og varieret mad, kan de små følge med i madens forunderligheder.

Kalle kok laver også sjove opgaver for børnene om råvarer og sunde og børnevenlige opskrifter, der passer til sæsonen, så børnene kan hjælpe til i køkkenet og opdage nye, lækre retter.

Vi har samlet tre gode råd til, hvordan du gør dit barn mere interesseret i mad:

1. Gør det til en leg

Når der er tid til det, kan du tale om, dufte til og smage på maden sammen med dine børn. Gør det til en leg – brug fantasien, og sig f.eks. om broccoli, at det ligner de træer, som dinosaurerne spiste.

2. Børn skal deltage i madlavningen

Børn kan allerede som etårige deltage i madlavningen på forskellig vis. Lad f.eks. dit barn knække alle spaghettierne og putte dem i gryden, skylle eller skære grøntsager – med en ikke alt for skarp kniv – og anrette maden i små skåle, så barnet selv kan gå frem og tilbage og dække bord.

3. Lad børnene være med til at bestemme

Det kan være fornuftigt at få sund og varieret kost leveret – så er man sikker på, at hele familien kan spise med. Børn synes også ofte, at det er spændende, at der er mad udefra – og lad gerne børnene være med til at vælge maden selv. Så smager den bedre, når den bliver serveret.

Læs mere om kokkekasserne fra KOKKENS hverdagsmad her

Flere annoncer