Annonce
25/08-17 09:37; Opdateret: 29/08-17 10:43

Så meget mad smider danskerne ud om åretSå meget mad smider danskerne ud om året

Måske ryger der for mange madrester i skraldespanden hjemme hos dig, og måske får du heller ikke altid spist alt, du køber. Det er ærgerligt for både miljø, klima og din pengepung.

storybild

Det største madspild foregår i de danske hjem. Ca. 20% af maden bliver aldrig spist. Arkivfoto: Colourbox

At mindske madspild har stor betydning, når det handler om at reducere miljøbelastningen og forbedre klimaet.

Miljø og klima lyder måske som abstrakte størrelser, men en konkret størrelse, alle kan forholde sig til, er den direkte indvirkning madspild har på din pengepung, for i virkeligheden sker det største madspild hjemme hos os selv.

Læs om, hvordan du kan undgå madspild med kokkekasser her

Cirka 20 pct. af de madvarer, vi køber, bliver nemlig aldrig spist. De ender deres dage i skraldespanden. Til ingen verdens nytte.

Derudover går cirka en tredjedel af alle indkøbte madvarer til spilde. To tredjedele af dette spild er spiseligt og kunne undgås, hvis vi havde bedre styr på, hvordan vi udnytter madvarer til fulde.

Godt nok er den sidste tredjedel uspiselig, men ikke desto mindre viser undersøgelser, at der er et spiseligt spild på hele 103 kilo madvarer pr. voksen dansker årligt.

Der kan være mange grunde til, at vi smider mad ud. Vi laver mere mad, end vi kan spise, vi køber for stort ind, eller sidste holdbarhedsdato bliver overskredet, før vi ved af det.

Men det kan afhjælpes, både når vi handler, og når vi har fået maden hjem.

Her får du 3 simple tips til, hvordan du kan undgå madspild i hverdagen:

Det er vigtigt at opbevare maden korrekt og fryse de madvarer ned, du ikke kan bruge inden for holdbarhedsdatoen – så få tingene hurtigt på køl og skriv dato på.

Hav orden i køleskabet med de ældste fødevarer forrest. Sæt dem eventuelt i datorækkefølge - det er også en god hjælp.

Og sørg for ikke at åbne for mange madvarer på én gang, når du ved, at du ikke kan nå at spise dem.

Kokkekasserne fra KOKKENS hverdagsmad hjælper med at mindske madspild i dit hjem ved at afstemme mængden af mad til hvert måltid efter familiens forbrug.

Læs, hvordan du kan gøre din hverdag nemmere med kokkekasser her

Flere annoncer