Annonce
24/02-17 09:29; Opdateret: 21/07-17 10:39

Sådan kommer du ind på dit drømmestudie - uden snittetSådan kommer du ind på dit drømmestudie - uden snittet

UDDANNELSE. Kvote 2 kan være vejen ind på det rette studie for mange, fortæller studievejleder Rune Wulff Christensen.

storybild

Fotos fra NAT på SDU. (Billede: Nils Lund Pedersen)

Det er tid til at overveje, hvad man gerne vil studere, hvis man vil begynde på en uddannelse til sommer. Men for nogle kan adgangskrav til specifikke studier i form af karaktergennemsnit godt være afskrækkende.

For eksempel kræver flere af de naturvidenskabelige uddannelser på Syddansk Universitet (SDU) et gennemsnit på 8.0 for klassisk optagelse gennem kvote 1.

Få mere information om uddannelserne og optagelseskravene på SDU her

Men har man ikke dette gennemsnit, er der ikke grund til at fortvivle. Der er nemlig mulighed for at blive optaget på en anden måde – nemlig gennem kvote 2, hvilket er en proces, der ser på andre faktorer end gennemsnit.

Vil man søge naturvidenskabelige uddannelser på SDU gennem kvote 2, skal man gøre det fra 1. februar – 15. marts, og i denne proces vil uddannelsen vurdere dig på forskellige faktorer.

For eksempel bliver ansøgere indkaldt til en test, der skal give en vurdering af, om ansøgerne kan gennemføre uddannelsen, de søger ind på.

»Vi inviterer til test, fordi vi ønsker, at så mange som muligt gennemfører deres uddannelse,« siger studievejleder Rune Wulff Christensen fra Naturvidenskab på SDU, og tilføjer:

»Testen til de naturvidenskabelige uddannelser prøver de kommende studerende i områder som logisk tænkning og kritisk refleksion, og det er evner, man skal have for at klare sig godt på et naturvidenskabeligt studie som for eksempel fysik eller biologi.«

"En stor del af SDU’s medicinstuderende bliver vurderet på andet end blot deres karaktergennemsnit, og det har faktisk vist sig, at de i højere grad gennemfører deres studie, end de, som er optaget på baggrund af deres karakterer," siger studievejleder Rune Wulff Christensen fra Naturvidenskab på SDU

Denne type test er faktisk ikke noget nyt på SDU, hvor man har gode erfaringer med at optage studerende gennem kvote 2. Det er imidlertid nyt, at testen bliver benyttet på ni naturvidenskabelige uddannelser: Datalogi, Anvendt matematik, Matematik, Fysik, Kemi, Farmaci, Biomedicin, Biokemi & molekylær biologi samt Biologi.

»På SDU har vi mange års erfaring med at invitere til test,« siger Rune Wulff Christensen.

En stor del af SDU’s medicinstuderende bliver vurderet på andet end blot deres karaktergennemsnit, og det har faktisk vist sig, at de i højere grad gennemfører deres studie, end de, som er optaget på baggrund af deres karakterer. Det er en væsentlig grund til, at vi nu indfører test på de ni naturvidenskabelige uddannelser på SDU,« fortsætter han.

Den succesfulde model med at optage studerende gennem test og til tider også samtaler bliver kaldt SDU-modellen. I foråret 2017 bliver de nye optagelsesmetoder indført på 59 bacheloruddannelser på SDU.

Vil man søge kvote 2 på de naturvidenskabelige uddannelser, kan man gøre det fra den 1. februar - 15. marts.

Søg ind her

Flere annoncer