Annonce
17/10-16 00:00; Opdateret: 07/03-17 15:43

Se filmen, der skal redde børnelivSe filmen, der skal redde børneliv

#RÆKUD. UNICEF forsøger med en ny kampagne både at skabe opmærksom og indsamle penge til de mange børn over hele verden, der har brug for hjælp.

storybild

Anders W Berthelsen og Ida Corr understøtter begge kampagnen ved at række ud til børn i nød i deres sociale netværk. Se videoen i bunden af artiklen.

En lille pige i laset tøj går igennem et landskab af murbrokker og skrald. Hun har uglet hår, er beskidt i ansigtet og hører til den alt for store del af verdens børn, der er i nød og har brug for hjælp.

Samtidig er den lille pige et af ansigterne på UNICEF’s nye kampagne #RÆKUD, der er bygget op om en kort film samt en række portrætter på sociale medier.

Se, hvordan du kan hjælpe med at række ud til børn her

Kampagnen skal vise, at det faktisk aldrig har været lettere at hjælpe de børn, der har desperat brug for det.

Alle kan dele kampagnens indhold og skabe opmærksomhed omkring behovet for hjælp, og vil man støtte økonomisk, kan dette gøres ved blot at sende en SMS.

Hjælpen kan komme til gode i lande som Haiti. Her er 500.000 børn netop nu berørt af den ødelæggende orkan Matthew, og hvor UNICEF har travlt med at hjælpe med rent vand, sundhedsbehandling, husly og beskyttelse.

»Vi arbejder døgnet rundt på at finde de børn, der er ramt hårdest, og give dem den hjælp, de behøver,« fortæller Douglas Reimer, der er katastroferådgiver for UNICEF i Latinamerika og Caribien.

Et andet sted, UNICEF’s hjælp redder liv, er i Syrien, der for tiden gennemgår en forfærdelig borgerkrig.

Her har UNICEF sikret rent vand til 7,9 millioner mennesker, vaccineret 2,9 millioner børn mod polio, givet en million børn i de mest udsatte områder uddannelsesmateriale og hjulpet 841.000 børn med omsorg gennem psykosociale tilbud.

Og uanset om nødsituationen er en naturkatastrofe som i Haiti eller borgerkrig som i Syrien, kan din hjælp gøre en forskel.

For 50 kroner kan UNICEF give 3.300 liter rent drikkevand til børn og deres familier, så de kan undgå livsfarlige vandbårne sygdomme som eks. kolera. I Haiti er flere tusind børn lige nu i fare for at blive ramt af netop kolera.

Flere annoncer