Annonce
15/06-17 17:05; Opdateret: 17/10-17 09:31

4 oplagte aktiviteter på en weekend i Hvide Sande4 oplagte aktiviteter på en weekend i Hvide Sande

SVIPTUR. Selv om man ikke har tid til en lang ferie, kan man sagtens få en stor oplevelse ud af at tage nogle dage til Hvide Sande. Her er fem ideer til en sviptur til det vestjyske.

storybild

Spis fisk i topklasse

Det vil næsten være en skam ikke at spise fisk, når man har taget turen til vestkysten, og Hvide Sande har naturligvis et bredt udbud af fantastiske fiskerestauranter, der serverer frisk fisk, mens man kan nyde de skønne og beroligende omgivelser. Har man lyst til noget andet end fisk, er der imidlertid mange andre muligheder – Hvide Sande kan nemlig tilbyde både internationale køkkener og traditionel dansk kromad.

Læs mere om Hvide Sande her

Gå en tur ved vandet

Ved et besøg i byen Hvide Sande bliver man placeret tæt på både Vesterhavet og Ringkøbing Fjord, og det bør man naturligvis få glæde af. I klitterne langs Vesterhavet er der lavet afmærkede stier, så man i ro og mag kan nyde sine gåture.
Ringkøbing Fjord er den største af de vestjyske fjorde og er omgivet af store strandenge. Når man går en smuk tur ved fjorden bør man desuden nyde livet omkring fjorden, hvor der især er mange fugle at se.
For en fantastisk udsigt over både havet og fjorden bør man besøge Lyngvig Fyr. Fyret er indrettet med en museumsbutik og en café, i løbet af året bliver der også afholdt forskellige begivenheder på stedet.

Besøg lokale museer

Uanset om du er til flyvemaskiner, et kig ind i fortiden eller livet under havoverfladen, skal du nok blive underholdt i Hvide Sande. Der er nemlig flere interessante museer i området, for eksempel Danmarks Flymuseum hvor mere end 40 veteranfly bliver udstillet (i løbet af sommeren bliver der også fløjet i flere af dem). Herudover kan man opleve Abelines Gård, der viser, hvordan livet var for 100 år siden på klitgårdene på den jyske vestkyst. Og i Fiskeriets Hus er der fokus på livet i havet – blandt andet gennem et fersk- og saltvandsakvarier. Med andre ord er der masser at vælge mellem på museumsfronten.

Prøv kræfter med surfing og wakeboard

Ringkøbing Fjord ved Hvide Sande er et af de bedste steder i Danmark at dyrke vandsport. Og det er ikke kun, hvis man er øvet, at man kan nyde godt af dette. Ved fjorden er der for eksempel rig mulighed for at få undervisning i forskellige typer surfing. Hvis man er mere til wakeboard og vandski, er der også lavet en kabelpark, så man kan hoppe på brættet eller skiene uden at være afhængig af en speedbåd.

Flere annoncer