Annonce
14/12-16 00:01; Opdateret: 21/03-17 10:30

10 ting du IKKE skal gøre i biografen10 ting du IKKE skal gøre i biografen

FILM. Cinemaxx Aarhus har netop åbnet Jyllands første IMAX-biograf og i den anledning har vi set på, hvad man skal holde sig fra at gøre, når man går i biografen.

storybild

Én ting, du helt sikkert ikke skal gøre, er at tage din mobil frem under filmen. For selvom, du har den på lydløs, så kan lyset stadigvæk irritere personerne bag dig.

Spise
Tænk godt over, hvad du indtager i biffen. En tebolle kan godt gå an, men en pose knasende chips er et absolut no-go.

Læs mere om IMAX og køb billetter til Star Wars her

Slubre
Det er helt i orden at nyde en stor sodavand, men hvis du vil være på god fod med resten af salen, bør du holde dig fra at slubre hver en sidste dråbe højlydt i dig.

Rasle
Biografen og slik hænger sammen, men pas nu på med de knitrende poser. De kan med fordel åbnes på forhånd, og når filmen er i gang, er det en kunst at gå diskret til godterne, så hele salen ikke bliver revet ud af filmoplevelsen på grund af dine ivrige hænder.

Ignorere børnene

Du tager børnene med i biografen – det er fuldstændig på sin plads og lyder hyggeligt. Du tager børnene med i biografen og lægger herefter forældreansvaret fra dig, mens dine børn taler, græder og løber rundt ­– det er derimod ikke noget, der vinder dig nogen popularitetsmedalje, så vær en god forælder og tag dig af de små.

Dyrke hobbyer
Uanset om du bruger din fritid på de sociale medier, at strikke eller samle modeltog, er det noget, du skal holde ude af biografen. Med andre ord skal fokus være på filmen og ikke alle mulige andre ting.

Tale
Du har helt sikkert masser af bemærkninger til filmen, men husk nu på, at de andre biografgængere ikke har betalt for at se den med dit kommentarspor i baggrunden. Så gem gerne udbruddene til efter forestillingen.

Bruge telefonen
Her skal det understreges, at det ikke blot er at tale i telefon, der ikke er værdsat i en biograf. Om du skriver beskeder, går på Instagram eller spiller ’Candy Crush’ (også hvis det er på Flight Mode med nedsat skærmlys), bør du egentlig bare stoppe det og lægge telefonen langt væk, så den ikke forstyrrer.

Sparke sæder
Ja, dit sæde og området foran det er dit domæne under filmen. Men nej, bagsiden af sædet foran dig skal du slet ikke beskæftige dig med. For på den anden side sidder der en person, der prøver at nyde filmen, og et regelmæssigt bump i ryggen hjælper ikke på koncentrationen.

Alle kender lyden af sodavand i et en stor kop, der bliver tømt. Husk at tage hensyn til andre - der findes ikke en mere irriterende lyd.

Komme for sent
En film skal ses fra start til slut. Helt fra start og helt til slut. Så hvis du af forskellige årsager ikke har nået det til begyndelsen af filmen, kan du for eksempel vælge en anden forestilling og ikke komme i unåde hos dine medbiografgængere.

Tage skoene af
Overordnet er det god stil at holde kropslugte ude af biffen, og dine tæer hører naturligvis til i denne kategori.

Flere annoncer