Annonce
30/05-16 00:29; Opdateret: 06/06-16 10:19

Kender du Tordenskjold – en af Danmarkshistoriens vigtigste personer?Kender du Tordenskjold – en af Danmarkshistoriens vigtigste personer?

storybild

Historisk baggrund
Den unge flådekaptajn, Peter Wessel, gjorde sig gentagne gange bemærket under kri-gen ved sit vovemod og usædvanlige taktiske geni.

For præcis 300 år siden blev han i 1716, i en alder af bare 25 år, adlet under navnet Tordenskjold – et navn, der lød som en superhelt.

Hans største bedrift var det legendariske søslag ved Dynekilen, hvor han med en lille skare mænd tilintetgjorde en stor del af den svenske transportflåde og var medvirkende til at vende krigens udfald. Tordenskjold blev kendt over hele Europa, og hans status kan bedst sammenlignes med en nutidig rock-stjernes. Og han opførte sig som en rockstjerne.

Han var imod autoriteter, kastede sig frygtløst ud i kampen, brændte sit lys i begge ender – og døde ung. Han fik kvinderne til at dåne, men samtidig skaffede han sig fjender i begge lejre, når han pralede med sine bedrifter.

Med krigens slutning mistede Tordenskjold pludselig den arena, der hav de gjort ham berømt – og han døde få måneder senere i en duel i Tyskland, muligvis indhentet af sin fortid. Samtidig markerede Den Store Nordiske Krig et vendepunkt i nordeuropæisk historie og varslede enden på det svenske imperium og samtidig Ruslands gen-nembrud som europæisk stormagt, som vi ser i dag.

Kun i dag: ‘Tordenskjold & Kold’ gratis hos Blockbuster
Nimbus Film og SF Studios har lavet en film, "Tordenskjold & Kold", som er en moderne genfortælling baseret på Tordenskjolds sidste år, der nu udkommer på DVD og VOD. Som led i filmens lancering har Blockbuster helt ekstraordinært indgået en aftale med Nimbus Film og SF Studios om at tilbyde filmen som gave til alle danskere på mandag den 30. maj, hvor der i 24 timer vil være gratis adgang til at se filmen på blockbuster.dk eller via Blockbusters app.

Marketingchef Ste en Trannerup fra Blockbuster, udtaler: Danske film er vigtige for Blockbuster og for vores kunder. Det er klart et af de områder, hvor vi forsøger at skille os ud fra de øvrige filmtjenester. Vi har den absolut største samling af danske film, og de største biograftitler er selvfølgelig populære hos os.

Film som Sorgenfri og En, To, Tresomt har på Blockbuster udlejet på niveau med store danske titler, og jeg er overbevist om at også ‘Tordenskjold & Kold’ lander i toppen af de mest sete film. ‘Tordenskjold & Kold’ giver vi gratis i én dag, for at trække så meget opmærksomhed til filmen som mulig.

Vi er meget opmærksomme på den efterspørgsel, der er efter danske film og også bredden i efterspørgslen, og vi ønsker at efterkomme danskenes ønsker som vidt muligt, så Blockbuster kan fortsætte med at være danskernes fortrukne filmudlejning – lige som det altid har været, nu bare online.

Flere annoncer