Annonce
27/05-17 13:44

Derfor skal du drikke tysk vin i maj månedDerfor skal du drikke tysk vin i maj måned

Lette, friske vine fra Tyskland bliver mere og mere populære på vinbarer og restauranter rundt omkring i Danmark. Det er der en helt særlig grund til, siger en kender på området.

storybild

Flere og flere danskere vælger tyske vine til maden, da de er et godt match til nordiske råvarer. Arkivfoto Scanpix

’Sukkersød’ og ’af svingende kvalitet’ har i flere år været nogle af de ord, der er blevet nævnt i samme sætning som ’tysk vin’, når danskere har diskuteret tyske dråber. Men de seneste år er tendensen vendt, og danskerne er ved at opdage, at det modsatte er tilfældet. Det er der flere grunde til, fortæller Julie Brink Færch, der er uddannet sommelier og er underviser på og daglig leder af Dansk Sommelier Uddannelse i København:

”Siden det nye, nordiske køkken kom til, er danskerne begyndt at opdage, at tyske vine er et godt match til nordiske råvarer og sammensætningen af dem,” siger Julie Brink Færch.

Med tendenser, der går i retningen af, at vi gerne vil have gode, men enkle måltider, hvor råvarer som masser af friske grøntsager, krydderurter, fisk og skalddyr får lov til at spille en stor rolle, er de tyske vine perfekte følgesvende. Vinene er friske og delikate - og slet ikke så søde, som de har ry for. Det asiatiske køkken er også et af de områder inden for gastronomiens verden, der er blevet mere og mere populært de senere år, og også her er tyske vine et godt match.

”Det asiatiske køkken er jo ligesom det nordiske meget fokuseret på friske råvarer, men til forskel fra det nordiske køkken, er det jo lidt stærkere smage, der udfordrer smagsløgene her. I den sammenhæng er eksempelvis tysk riesling med lidt restsødme meget velegnet til at mildne og ledsage de asiatiske retter,” siger Julie Brink Færch.

Udover at tysk vin matcher strømninger i gastronomiens verden, er der også et andet punkt, hvor tysk vin og danske tendenser går hånd i hånd. Det drejer sig om økologi, som danskerne jo i høj grad også interesserer sig for. Er man bevidst om at spise sundt og grønt og at undgå produkter med en masse negative indholdsstoffer som blandt andet sprøjtegifte, kan tysk vin nemlig være et godt valg, mener Julie Brink Færch.

”Mange producenter af tysk vin fremstiller vine, der er økologiske, biodynamiske og altså kan drikkes med god samvittighed,” siger hun.

Hvis man er glad for tysk riesling, så er der for tiden gode muligheder for at dyrke de lækre vine. Torsdag den 18. maj står hele Danmark nemlig i rieslingens tegn, når vinbarer, restauranter, supermarkeder, vinforhandlere og mange andre afholder den 7. udgave af Riesling Week. I den forbindelse er der et væld af arrangementer lige fra smagninger til middage akkompagneret af tysk riesling-vinmenuer og gode tilbud i supermarkeder og hos vinforhandlere.

Riesling Week finder sted fra den 18.-28. maj, og der er arrangementer over hele landet.

Du kan læse meget mere om Riesling Week og finde dit lokale arrangement her

Se også deres Facebookside her

Flere annoncer