Annonce
08/06-17 09:09; Opdateret: 17/10-17 09:36

Derfor skal du tage til Sønderjylland på ferieDerfor skal du tage til Sønderjylland på ferie

AKTIVT. Kunne du tænke dig en både smuk og sund oplevelse i ferien, er Sønderjylland med sine vandrestier en oplagt destination.

storybild

Hvis du gerne vil have en helt unik ferieoplevelse, skal du prøve at tage på vandreferie i Sønderjylland.

At tage på vandreferie giver både motion og fantastiske oplevelser. I hvert fald hvis turen går til Sønderjylland, hvor man kan se frem til at komme forbi både kystlinje, bakkelandskaber, skove og byer, mens man vandrer. I området er der nemlig mere end 150 afmærkede stier, der tilsammen udgør over 1.000 kilometers vandremuligheder.

Få mere information om vandreruter og den smukke sønderjyske natur her

En af de mest berømte og smukke ruter er Gendarmstien, der strækker sig over 74 kilometer fra Padborg ved grænsen til Høruphav på Als. Ruten har fået navn efter de grænsegendarmer, der for mere end hundrede år siden bevogtede den dansk-tyske grænse.

I dag er Gendarmstien en fantastisk vandrerute, der endda er blevet certificeret som den første europæiske kvalitetsvandrerute i Danmark. Denne udmærkelse har stien både fået for at være en exceptionelt smuk og spændende rute, men også for at tilbyde særligt gode forhold for vandrere.

Og for de interesserede er der nu kommet en ekstra god grund til at lade ferien gå forbi Gendarmstien. Det er nemlig blevet muligt at planlægge sin tur ved at vælge overnatning, forplejning og bagagetransport fra sted til sted. På den måde kan du altså vandre afsted uden at skulle tænke på at tage bagage med eller at skulle tilbage til det overnatningssted, hvor du har lagt din bagage.

Vandrepakken kan bookes på Booksonderjylland.dk.

Der findes fantastiske natursmukke vandreruter langs den sønderjyske kyst.

Gendarmstien er imidlertid ikke den eneste rute i Sønderjylland, der kan tilbyde udmærkede vandreoplevelser. For eksempel er Hærvejen, Drivvejen og fra den 18. juni Camino Haderslev også fantastiske ruter at gå, da stierne leder vandrere igennem det meget forskelligartede sønderjyske landskab og forbi en lang række historiske seværdigheder.

Ud over naturoplevelserne kan man også sagtens blive stimuleret kulturelt på sin ferie i Sønderjylland. På Cathrinesminde Teglværk kan man for eksempel blive meget klogere på dansk teglværkshistorie og sønderjysk industri i naturskønne omgivelser, og går man Camino Haderslev, kommer man forbi ni smukke kirker undervejs.

Herudover bør man også tage en tur til Sønderborg, hvor dejlige restauranter, berigende museer og et bredt udvalg af butikker ligger side om side.

Gendarmstien er blevet certificeret som den første europæiske kvalitetsvandrerute i Danmark. Her ses et smukt stykke langs Flensborg Fjord.

Flere annoncer