Annonce
04/06-16 11:04; Opdateret: 13/09-17 12:06

Kan du styre dit ur-instinkt i buffeten?Kan du styre dit ur-instinkt i buffeten?

På Oslo-båden kan synet af nordens største buffet være et studie i sig selv, for når vi ser så store mængder af lækker mad, kommer ur-mennesket op i os, forklarer hjerneforsker.

storybild

Fadene bugner med pil selv-rejer og kyllingelår, og to kvinder fylder tallerknerne
til randen. Børnene flokkes om pommes fritterne, selvom de har fået at vide, at de skal spise grøntsager – og en mand rækker ind og snupper den sidste æblekage.

Har du nogensinde lagt mærke til, hvordan reptilhjernen kan overtage i en buffet? På Oslo-båden er buffetkulturen i sit højsæde, og her kan man virkelig dykke ned i, hvad buffeten gør ved vores hjerner. Den del af vores hjerne, der styrer vores appetit, har nemlig ikke udviklet sig siden stenalderen, og når vi støder på store mængder mad, trigger synet af alle lækkerierne den stadig. Sådan skriver den svenske hjerneforsker
Martin Ingvar i bogen Hjernen styrer vægten.

Vi elsker jo buffeter
DFDS ønsker at højne buffetkulturen igennem kampagnen ”Vi elsker jo buffeter”.

I 2016 og 2017 vil DFDS undersøge danskernes buffet- og spisevaner i en række artikler, der produceres omkring buffeterne på de to Oslo-både.

Her spiser over 480.000 mennesker hvert år. Vi vil blandt andet komme med simple tiltag, der vil kunne øge børn og voksnes sundhed gennem buffetmad.

Læs mere om DFDS her

Flere annoncer