Annonce
30/05-17 14:03; Opdateret: 12/06-17 11:15

Enighed: Ny dansk forestilling er fantastiskEnighed: Ny dansk forestilling er fantastisk

MUSICAL. Den danske opsætning af den prisvindende amerikanske musical ’Into the Woods’ bliver rost til skyerne efter premieren.

For første gang nogensinde bliver musicalen ’Into the Woods’ for tiden opført på dansk grund. Det foregår i Glassalen i Tivoli, og ved premieren for et par uger siden, var reaktionerne fra salen tydelige. Showet var ’fantastisk’, lød det enstemmigt fra flere af de tilstedeværende.

Læs mere om forestillingen her

Inden musicalen begyndte, havde forventningerne da også været i top. Flere danske stjerner var nemlig mødt op for at se forestillingen. Heriblandt politikeren Bertel Haarder (V) og den danske komponist Bent Fabricius-Bjerre, der udtrykte stor respekt for det amerikanske kunststykke og forventning til at se den danske udgave.

»Han er jo fantastisk, Sondheim (komponisten bag ’Into the Woods’, red.). Det er jo en af Amerikas største musicalkomponister. Men den er ikke lige ud af landevejen – den kræver særlig opmærksomhed, for musikken er spændende,« sagde Bent Fabricius-Bjerre, der selv har stået bag kompositioner til film som ’Bjergkøbing Grand Prix’ og ’Klovn – The Movie’.

Selve kompositionen var dog ikke det eneste, der blev bemærket før showet gik i gang. Musikeren Nikolaj Koppel, der er underdirektør i Tivoli Kultur, var nemlig særligt opmærksom på den udbygning af Glassalen, der kan opleves for første gang nogensinde i ’Into the Woods’ og gør plads til mere end 20 medvirkende og 15 musikere:

»Som Tivolimand glæder jeg mig til at se Glassalen blive taget i brug på en helt anderledes måde. De har jo bygget scenen ud, så jeg tror, rummet kommer i spil på en helt anden måde.«

Udenlandsk musical-succes kommer til Tivoli
Udenlandsk musical-succes kommer til Tivoli

Musicalen er en sammenfletning af en række af verdens mest berømte eventyr som blandt andet ’Den lille rødhætte’ og ’Rapunzel’ og er gennem tiden blevet opført på utallige scener verden over, herunder på Broadway. Siden sin urpremiere i 1986 har musicalen vundet en lang række priser og blev i 2014 desuden gjort til en film, der blev nomineret til både Oscar- og Golden Globe-priser. Og at dømme efter publikums reaktioner, står den danske version ikke tilbage for den engelsksprogede original.

Det var totalt overvældende. Virkelig, virkelig fedt,« sagde en tilskuer.
»Helheden var virkelig festlig, og jeg grinede rigtig meget. Så det var en stor oplevelse,« lød det fra en anden.

’Into the Woods’ kan ses i Glassalen i Tivoli til den 17. juni. Køb billetter til forestillingen allerede nu – klik herFlere annoncer