Annonce
23/04-17 12:04; Opdateret: 17/10-17 09:35

Denne skjulte danske naturskat skal du kendeDenne skjulte danske naturskat skal du kende

FERIE. Tager man en tur til Odsherred kan man opleve både natur og mad, der er internationalt anerkendt og ikke findes magen til andre steder i Danmark.

storybild

Foto: Claus Starup

Det er ikke hver dag, vi i Danmark kan bryste sig af, at have et naturområde, der er blevet accepteret som en UNESCO Global Geopark. Faktisk er det kun sket én gang nogensinde.

Mere specifikt er det Geopark Odsherred, der har fået den internationale anerkendelse for sine unikke istidslandskaber og bæredygtighed.

Læs mere om Odsherred og den smukke natur her

Som denne hæder antyder, er der en stor naturoplevelse i vente, hvis man tager turen til Odsherred. Og til Geopark-festivalen, der finder sted den 27.-30. juli, bliver området om muligt endnu mere interessant, end det allerede er. Her er der nemlig omkring 130 arrangementer på bare fire dage – blandt andet åbning af en ny oplevelsesrute på Lammefjorden, som besøgende kan nyde resten af sommeren.

Og geoparken er endda slet ikke den eneste spændende seværdighed, området kan byde på over sommeren. En anden stor begivenhed er Makrel Festivalen på Odden Havn, der bliver afholdt den tredje weekend i august (tre uger efter Geopark-festivalen).

Et stort trækplaster i Odsherred er Makrel Festivalen. En af konkurrencerne er at fange den største makrel. Foto: John Olsen

Ud over en konkurrence om at fange den største makrel byder Makrel Festivalen på blandt andet en lang række boder på havnen og en spændende udstilling om tunfiskeriet på Sjællands Odde, der har en fascinerende historie.

Man behøver dog ikke nødvendigvis besøge Odsherred under de to festivaler for at få en stor oplevelse. Ligesom geoparken er der nemlig flere turistattraktioner, der har åbent over hele sommeren.

For eksempel har Odsherred flere skønne strande ved Kattegat og Sejerø Bugt, og området dækker også over både et kunstmuseum, et glasmuseum (Hempels), en zoologisk have samt forlystelsesparken Sommerland Sjælland. Og på molerne i Rørvig Havn kan man på solskinsdage finde hundredevis af børn og voksne, der fornøjer sig med at fange elevatorkrabber.

Foto: John Olsen

Er man mere til store kulinariske oplevelser, kan området faktisk også byde på dette. Det 800 år gamle Dragsholm Slot har nemlig lige fået en Michelin-stjerne, og maden tager udgangspunkt i lokale afgrøder fra Lammefjorden, ligesom der også er lokal vin på kortet.

Besøger man Odsherred over sommeren er der rig mulighed for at nyde både natur og mad, man ikke kan finde nogen andre steder i landet.

Flere annoncer